Home » D:News » O persoană moare de foame la fiecare patru secunde

O persoană moare de foame la fiecare patru secunde

O persoană moare de foame la fiecare patru secunde
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.09.2022

La fiecare 4 secunde o persoană moare de foame. 238 de organizații neguvernamentale cer liderilor care se reunesc la cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU să ia măsuri decisive pentru a pune capăt crizei mondiale a foametei.

Organizații din 75 de țări au semnat o scrisoare deschisă în care își exprimă indignarea față de nivelul galopant al crizei alimentare, notează ReliefWeb, un serviciu de informații umanitare furnizat de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit acestuia, 345 de milioane de persoane se confruntă acum cu foametea acută. Numărul s-a dublat din 2019.

„Încă mai vorbim de foamete în secolul XXI”

Mohanna Ahmed Ali Eljabaly de la Asociația Yemen Family Care, unul dintre semnatarii scrisorii, a declarat: „Este îngrozitor faptul că, cu toată tehnologia din agricultură și tehnicile de recoltare din ziua de azi, încă mai vorbim de foamete în secolul XXI. Nu este vorba despre o țară sau un continent, iar foametea nu are niciodată o singură cauză. Este vorba despre nedreptatea întregii umanități. Este extrem de dificil să vezi oameni suferind în timp ce alții care împart aceeași planetă au hrană din belșug. Nu trebuie să mai așteptăm nicio clipă pentru a ne concentra atât pe furnizarea imediată de alimente care să salveze vieți, cât și pe sprijinul pe termen mai lung, astfel încât oamenii să își poată lua în primire viitorul și să se poată întreține pe ei înșiși și familiile lor”.

Cum a fost alimentată criza foamei?

Criza mondială a foamei a fost alimentată de un amestec de sărăcie, nedreptate socială, inegalitate de gen, conflicte, schimbări climatice și șocuri economice, iar efectele persistente ale pandemiei COVID-19 și ale crizei din Ucraina au dus la creșterea suplimentară a prețurilor la alimente și a costului vieții.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase