Home » D:News » Un astronaut NASA și doi cosmonauți ruși au fost lansați în spațiu cu o navă rusească

Un astronaut NASA și doi cosmonauți ruși au fost lansați în spațiu cu o navă rusească

Un astronaut NASA și doi cosmonauți ruși au fost lansați în spațiu cu o navă rusească
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.09.2022

O capsulă rusească a transportat în spațiu un american în spațiu. Evenimentul a marcat o continuare a parteneriatului ruso-american în spațiu într-o perioadă cu mari tensiuni geopolitice.

Nava spațială a decolat de pe faimosul cosmodrom Baikonur din Kazahstan, transportându-i pe astronautul NASA Frank Rubio și pe cosmonauții ruși Dmitri Petelin și Serghei Prokopyev în ceea ce trebuie să fie o ședere de șase luni pe Stația Spațială Internațională. Decolarea a avut loc la ora 9:54 a.m. ET.

Rubio și omologii săi ruși vor face echipă pe stația spațială cu alți astronauți din Statele Unite, Rusia și Europa. Stația spațială a avut în permanență oameni la bord începând cu anul 2000.

Ce misiune are echipajul?

Aceștia au misiunea de a întreține hardware-ul stației spațiale și de a păstra un jurnal despre experimentele spațiale.

În iulie, Rusia a anunțat că, din 2024, intenționează să se retragă din Stația Spațială Internațională și să pună capăt parteneriatului său de zeci de ani cu NASA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase