Home » D:News » Astronauții Stației Spațiale Internaționale au surprins aurorele de la mare înălțime

Astronauții Stației Spațiale Internaționale au surprins aurorele de la mare înălțime

Publicat: 11.09.2022

NASA a publicat imagini de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) care prezintă aurora boreală produsă în urma unei furtuni solare masive care a lovit atmosfera Pământului, așa cum este văzută de sus.

Filmarea a fost realizată deasupra Oceanului Indian.

Pe măsură ce Soarele se apropie de cea mai turbulentă perioadă a ciclului său de 11 ani, Pământuk este bombardat de particule care interacționează cu magnetosfera planetei noastre, eliberând energie sub formă de lumină.

Spectacol de lumini de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Unele dintre aceste aurore apar la aproximativ aceeași altitudine cu ISS, ceea ce înseamnă că uneori astronauții se pot trezi zburând chiar prin spectacolul de lumini.

„Mulțumesc pentru activitatea solară recentă care a rezultat în aceste priveliști minunate!” a scris astronautul NASA Bob Hines, într-o postare pe Twitter de la bordul stației spațiale, publicând imagini cu aurora.

De ce aurorele are culoarea verde?

„Atunci când particulele solare se ciocnesc cu oxigenul din atmosferă, acestea emană nuanțe de roșu și verde”, a explicat NASA, conform Futurism.

„Totuși, dacă aceleași particule se ciocnesc cu azotul din atmosfera noastră, acestea luminează cerul în străluciri de albastru și violet”, a mai precizat agenția spațială americană

Este o priveliște captivantă la care doar o mână de oameni staționați la bordul Stației Spațiale Internaționale au putut să asiste în direct – dar cel puțin putem să ne bazăm pe NASA pentru niște filmări uimitoare.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Sfârșitul unei ere! Rusia părăsește Stația Spațială Internațională

NASA a „holoportat” primii oameni pe Stația Spațială Internațională. Ce este „holoportarea”?

NASA a aprobat prima misiune cu astronauți privați care vor vizita Stația Spațială Internațională

De ce nu reușește NASA să lanseze misiunea Artemis 1?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase