Home » D:News » Un nou tip de terapie împotriva cancerului folosește un virus comun

Un nou tip de terapie împotriva cancerului folosește un virus comun

Un nou tip de terapie împotriva cancerului folosește un virus comun
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.09.2022

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare, se dovedește a fi foarte promițător în primele teste pe oameni, spun oamenii de știință britanici, potrivit BBC.

Cancerul unui pacient a dispărut, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile după ce le-a fost inoculat virusul care distruge celulele dăunătoare..

Medicamentul este o formă slăbită a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile.

Vor fi necesare studii mai mari și de mai lungă durată, dar experții spun că injecția ar putea oferi în cele din urmă un colac de salvare pentru mai multe persoane cu cancere avansate.

Cum este atacat cancerul?

Krzysztof Wojkowski, un constructor în vârstă de 39 de ani din vestul Londrei, este unul dintre pacienții care au luat parte la studiul de siguranță din faza întâi, derulat de Institutul de Cercetare a Cancerului de la Royal Marsden NHS Foundation Trust.

El a fost diagnosticat în 2017 cu cancer al glandelor salivare, în apropierea gurii. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente de la acea vreme, cancerul său a continuat să se dezvolte.

„Mi s-a spus că nu mai existau opțiuni pentru mine și că primeam îngrijiri paliative. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă înscrie în acest studiu”, a spus el.

„Am făcut injecții la fiecare două săptămâni”

O scurtă cură de terapie cu virusul – care este o versiune special modificată a virusului herpetic care provoacă în mod normal herpesul labial – se pare că i-a eliminat cancerul.

„Am făcut injecții la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. Nu mai am cancer de doi ani”, a spus pacientul.

Injecțiile, administrate direct în tumoare, atacă cancerul în două moduri: prin invadarea celulelor canceroase și prin faptul că le face să explodeze și prin activarea sistemului imunitar.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase