Home » D:News » Canada elimină toate restricțiile COVID-19 pentru călători de la 1 octombrie

Canada elimină toate restricțiile COVID-19 pentru călători de la 1 octombrie

Canada elimină toate restricțiile COVID-19 pentru călători de la 1 octombrie
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.09.2022

Canada va renunța la toate restricțiile COVID-19 pentru călători începând cu 1 octombrie. Printre restricțiile care nu se vor mai folosi sunt cerințele de vaccinare și purtarea măștii în avioane și trenuri, a anunțat luni guvernul canadian, potrivit Reuters.

Călătorii, indiferent de cetățenie, nu vor mai fi nevoiți să transmită informații de sănătate prin intermediul aplicației ArriveCAN sau să prezinte dovada vaccinării începând de sâmbătă.

De asemenea, se va renunța la cerința ca pasagerii să poarte măști în avioane și trenuri. În plus, pasagerii și echipajul navelor de croazieră nu vor mai fi supuși cerințelor de vaccinare sau testării COVID-19.

Canadienii și vizitatorii internaționali caută să își facă planuri de călătorie

Măsura este de natură să stimuleze industria canadiană a transporturilor, deja în plină expansiune după luni de acalmie în timpul pandemiei. Decizia a fost luată și în urma presiunii făcute de transportatorii canadieni.

„În timp ce canadienii și vizitatorii internaționali caută să își facă planuri de călătorie, eliminarea mult așteptată a tuturor măsurilor rămase, începând cu 1 octombrie 2022, va accelera și mai mult redresarea industriei noastre și a economiei canadiene”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, al doilea transportator canadian WestJet Airlines.

Care este rata de vaccinare a Canadei?

Decizia de a pune capăt restricțiilor s-a bazat și pe rata de vaccinare a Canadei, pe existența unor vaccinuri și a unor tratamente noi, dar și pe datele care arată că țara a depășit vârful ultimului val de infecții cu coronavirus, a precizat guvernul.

„Datorită în mare parte canadienilor care și-au suflecat mânecile pentru a se vaccina, am ajuns la punctul în care putem ridica în siguranță măsurile sanitare la frontieră”, a declarat ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos.

Totuși, Duclos a declarat că guvernul este pregătit să restabilească restricțiile dacă va fi necesar.

„Evident, nu avem niciun plan de a reintroduce unele dintre aceste măsuri, dar dacă trebuie să protejăm siguranța canadienilor, va trebui să o facem”, le-a spus ministrul Sănătății reporterilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase