Home » D:News » Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit. Câți ani avea?

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit. Câți ani avea?

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit. Câți ani avea?
Credit foto: AFP/JULIE GREGORY/Profimedia
Publicat: 08.10.2022

A murit Pebbles, cel mai bătrân câine din lume. Mai avea cinci luni până să împlinească 23 de ani.

În vârstă de 22 de ani, toy fox terrier-ul din Carolina de Sud a murit recent din cauze naturale, au anunțat proprietarii câinelui.

„A fost un partener unic în viață și a fost o onoare pentru noi să avem binecuvântarea de a o fi avut ca animal de companie și membru al familiei”, se arată în declarație.

Pebbles a murit cu cinci luni înainte de a împlini 23 de ani, a precizat familia, conform The Guardian.

Cel mai bătrân câine din lume

Pebbles a fost recunoscută ca fiind cel mai bătrân câine din lume de către Guinness World Records în luna mai, după ce proprietarii Bobby și Julie Gregory și-au dat seama că animalul lor de companie era mai bătrân decât precedentul câine cel mai bătrân, un chihuahua de 21 de ani pe nume TobyKeith.

„Bobby stătea pe canapea, iar prietenii și familia au început să trimită mesaje și să sune în legătură cu o știre pe care au văzut-o despre un câine de 21 de ani care a obținut recordul”, a declarat atunci Julie Gregory pentru Guinness World Records.

„Atunci când am văzut povestea lui TobyKeith la toate știrile, am aplicat”.

Ce a primit Pebbles pentru ultima sa zi de naștere?

Pebbles s-a născut la 28 martie 2000 și a fost adoptată de soții Gregory în același an. Cuplul căuta un câine de rasă mare, dar, a spus Julie Gregory, „sărea și lătra atât de mult la Bobby încât acesta nu a avut de ales decât să o ia în brațe. A fost dragoste instantanee în momentul în care cei doi s-au întâlnit”.

Lui Pebbles îi plăcea să asculte muzică country, au spus soții Gregory, preferându-i pe Conway Twitty și Dwight Yoakam. De asemenea, lui Pebbles îi plăcea să încerce mâncăruri noi și să fie răsfățată.

Împreună cu partenerul ei, Rocky, care a murit în 2016, a dat naștere la 32 de cățeluși.

Pentru ultima ei zi de naștere, familia i-a oferit lui Pebbles o baie cu spumă și o farfurie cu coaste.

„Nu a existat niciodată cineva care să nu o fi iubit pe Pebbles. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat familia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase