Home » D:News » Doi activiști de mediu din Australia s-au lipit de un tablou al lui Picasso

Doi activiști de mediu din Australia s-au lipit de un tablou al lui Picasso

Doi activiști de mediu din Australia s-au lipit de un tablou al lui Picasso
Foto: Profimedia
Publicat: 11.10.2022

Doi activiști pentru climă din cadrul organizației Extinction Rebellion au fost arestați duminică după ce s-au lipit de un tablou de Picasso la Galeria Națională Victoria din Melbourne.

Activiștii s-au lipit de sticla care acoperea tabloul „Masacrul din Coreea”, alături de un banner pe care scria „Haosul climatic = Război și foamete”, subliniind legătura dintre degradarea climei și suferința umană, a precizat organizația pe Twitter, relatează CNN.

„‘Dacă vom continua pe actuala cale, ne vom confrunta cu prăbușirea a tot ceea ce ne oferă siguranță, ceea ce va duce la conflict”, a spus grupul, citându-l pe naturalistul și prezentatorul TV David Attenborough.

Ce au făcut doi activiști de mediu din Australia?

Poliția din Victoria a declarat că protestatarii au intrat la parterul galeriei, iar un bărbat și o femeie s-au lipit de tablou, în jurul orei locale 12:40 p.m.

Femeia în vârstă de 49 de ani din statul New South Wales și bărbatul de 59 de ani din suburbiile din Melbourne au fost îndepărtați de pe tablou după ora 14.00.

Cei doi au fost arestați, la fel ca și un bărbat de 49 de ani, potrivit poliției din Victoria.

Extinction Rebellion a declarat că nicio operă de artă nu a fost afectată.

Schimbările climatice îi afectează mai mult pe cei care contribuie mai puțin la ele

Schimbările climatice sunt pe cale să transforme viața pe Pământ așa cum o cunoaștem și, dacă încălzirea globală nu va fi încetinită în mod dramatic, miliarde de oameni și alte specii vor ajunge în puncte în care nu se vor mai putea adapta la noua normalitate, potrivit unui important raport susținut de ONU și publicat anul acesta.

Bazat pe ani de cercetări efectuate de sute de oameni de știință, raportul a constatat că impactul schimbărilor climatice provocate de om este mai mare decât se credea până acum, autorii raportului avertizând că aceste efecte se produc mult mai rapid și sunt mai perturbatoare și mai răspândite decât se așteptau oamenii de știință în urmă cu 20 de ani.

Cei care contribuie cel mai puțin la problemă sunt cei mai afectați, au adăugat experții în raport.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase