Home » D:News » Rusia a avertizat Ucraina că va primi „o ripostă dură”

Rusia a avertizat Ucraina că va primi „o ripostă dură”

Rusia a avertizat Ucraina că va primi „o ripostă dură”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.10.2022

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Ucraina că va primi o „ripostă dură” dacă va continua „activităţile teroriste” pe teritoriul Rusiei, iar fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională, a cerut înlăturarea „regimului” de la Kiev.

„Dacă vor continua tentativele de atacuri teroriste pe teritoriul nostru, Rusia va avea o ripostă dură, adecvată nivelului ameninţărilor”, a declarat Vladimir Putin, conform publicaţiei Die Zeit, cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Securitate Naţională.

La rândul său, fostul preşedinte şi prim-ministru Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională, a cerut „destructurarea totală” a puterii politice din Ucraina.

O ameninţare permanentă, directă şi clară pentru Rusia

„Primul episod a avut loc deja, vor exista şi altele. Din punctul meu de vedere, obiectivul trebuie să fie destructurarea totală a regimului politic de la Kiev. Statul ucrainean, în configuraţia sa actuală, are un regim politic nazist şi va reprezenta o ameninţare permanentă, directă şi clară pentru Rusia”, a afirmat Dmitri Medvedev, potrivit cotidianului Le Monde.

Armata rusă a efectuat recent peste 80 de atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca ripostă la atacul cu bombă produs sâmbătă dimineaţă, soldat cu avarierea podului care face legătura peste Strâmtoarea Kerci între Rusia continentală şi regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin zece morţi în urma bombardamentelor ruse de luni, potrivit BBC News.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase