Home » D:News » Emmanuel Macron vrea să intensifice producția de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de CO2

Emmanuel Macron vrea să intensifice producția de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de CO2

Publicat: 11.02.2022
Emmanuel Macron vrea să intensifice producția de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de CO2
Sursa foto: Unsplash

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat o serie de proiecte în domeniul energetic, în cadrul planului de intensificare a producţiei de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Toate proiectele au rolul atingerii neutralității climatice şi reducerii dependenţei energetice a Franţei de surse externe, a afirmat Emmanuel Macron într-un discurs rostit în oraşul Belfort, conform Mediafax.

Perspective pentru dezvoltare

„Este vorba despre asigurarea dezvoltării industriale a ţării noastre. În următorii 30 de ani, pentru a atinge obiectivele climatice, trebuie să putem fi capabili să reducem cu 40% consumul de energie. Nu prin austeritate energetică, ci prin inovare”, a argumentat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro, cerând eliminarea emisiilor de dioxid de carbon din sectorul industrial, adaptarea parcului auto şi investiţii în hidrogen.

„Pentru înlocuirea energiilor fosile, Franţa va trebui să producă cu 60% mai multă energie electrică decât acum. Vom miza pe energii regenerabile şi energie nucleară”, a subliniat Emmanuel Macron.

Noi reactoare

Preşedintele Franţei a anunţat un plan pentru construcţia a şase nouă reactoare nucleare de tip EPR2 (Reactor European Presurizat 2). „Primul şantier va fi inaugurat în 2028, iar primul reactor ar urma să fie funcţional în 2035. Această întârziere justifică necesitatea prelungirii actualelor reactoare”, a continuat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde.

De altfel, preşedintele Franţei a anunţat, în cadrul strategiei Franţa 2030, „un concurs de proiecte în valoare de un miliard de euro” pentru construcţia unor reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase