Home » D:News » Acțiune caritabilă organizată de Mrs Residence, în parteneriat cu Fundația Metropolis condusă de Codin Maticiuc, care derulează inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati

Acțiune caritabilă organizată de Mrs Residence, în parteneriat cu Fundația Metropolis condusă de Codin Maticiuc, care derulează inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati

Publicat: 14.10.2022

Luni, 3 octombrie 2022, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești a avut loc o conferință de presă pentru lansarea unui proiect caritabil la care au participat Anca Miu, directorul spitalului, Dan Constantin Aldea, director executiv Maristar – MRS Residence și Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis.

„Până la realizarea unui spital municipal nou avem nevoie de o nouă cameră în care să primim copiii și părinții. Actuala unitate de primiri urgențe nu face față afluxului mare de pacienți, care a ajuns anual la peste 40.000 de persoane”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie, Anca Miu.

Aceasta a precizat că suma necesară extinderii și modernizării UPU a fost evaluată în 2019 la 100.000 de euro, însă din cauza majorării prețurilor la materiale de construcții și servicii, investiția ar fi cel puțin cu 50% mai mare decât înainte de pandemie.

„Suntem datori să ne implicăm în comunitate”

„Suntem datori să ne implicăm în comunitate și de aceea am ales acest proiect, alături de Fundația Metropolis a lui Codin Maticiuc, care derulează proiecte similare în mai multe orașe din țară. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca spitalul de copii să aibă o unitate de primiri urgențe modernă” a declarat Dan Constantin Aldea, director executiv Maristar – MRS Residence. Acesta a precizat că firma pe care o reprezintă nu va participa la selecția de oferte pentru desemnarea constructorului care va realiza investiția.

„[Atunci] când am aflat că o firmă din Ploiești este dispusă să facă acest proiect, am acceptat imediat să dublez suma strânsă din conturile fundației mele. Intenționăm să organizăm la Ploiești un super-concert, cu artiști care sunt deja ambasadori ai proiectului nostru pentru modernizarea spitalelor de stat cu fonduri private. Încă nu am definitivat lista celor care vor urca pe scenă, dar vă pot spune că mulți artiști și-au manifestat dorința de a cânta gratuit, la Ploiești, pentru spitalul de copii”, a declarat, la rândul său, Codin Maticiuc.

Inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati, prezentă la mai multe spitale din România

Fundatia Metropolis, prin inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati e deja prezentă la mai multe spitale din România, atât prin acțiuni de renovare cât și utilare/dotare a spitalelor de stat. De exemplu, doar la Spitalul Fundeni, suma investită se apropie de 1 milion de euro, după renovarea secțiilor de Hematologie Pediatrică si Nefrologie Pediatrică, urmând a începe și secția de Chirurgie.

Organizatorii au promis că, în cel mai scurt timp posibil, vor anunța data concertului, locul de desfășurare, dar și prețul biletelor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase