Home » D:News » Cea mai ieftină mașină Tesla va costa de două ori mai puțin decât Model 3

Cea mai ieftină mașină Tesla va costa de două ori mai puțin decât Model 3

Cea mai ieftină mașină Tesla va costa de două ori mai puțin decât Model 3
Foto: @Michal Lauko/Unsplash
Publicat: 23.10.2022

Cea mai ieftină mașină Tesla s-ar putea alătura în cele din urmă gamei de vehicule electrice ale companiei la aproximativ jumătate din costul unui Model 3 sau Model Y.

Cel puțin, asta a promis CEO-ul Elon Musk în timpul convorbirii privind veniturile companiei; însă există o mulțime de motive pentru a fi sceptici cu privire la acest anunț.

Următoarea platformă a producătorului auto va fi mai compactă decât sedanul Model 3, a spus Musk în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri a raportului privind veniturile.

Cât ar putea costa cea mai ieftină mașină Tesla?

Cea mai ieftină mașină Tesla va costa de aproximativ două ori mai puțin față de platformele Model 3/Y și va fi mai mică. Cred că va depăși cu siguranță producția tuturor celorlalte vehicule combinate”, a adăugat Musk.

Musk nu a dezvăluit numele vehiculului și nici nu a specificat o dată de lansare, dar CEO-ul miliardar a spus că acest vehicul este „scopul principal al echipei de dezvoltare de noi vehicule”, citează Futurism.

Fanii Tesla au vorbit foarte mult despre mașina care momentan nu are nume, datorită prețului său de 25.000 de dolari, pe care Musk l-a promis în 2020. Totuși, la începutul acestui an, Musk a părut să se răzgândească, după ce a spus că Tesla era „prea ocupată” pentru a mai dezvolta mașina. Acum pare că s-a răzgândit din nou.

Elon Musk are obiceiul de a nu se ține de cuvânt

Cu producția în masă la un cost accesibil, viitoarea mașină i-ar putea permite producătorului auto să acceseze o piață neexploatată de cumpărători cu buget limitat.

Dar, așa cum am văzut cu multe dintre celelalte oferte ale Tesla, lansarea unei platforme complet noi este o sarcină extrem de solicitantă care durează mult mai mult decât și-ar dori Musk.

În plus, Tesla caută probabil mai întâi să-și producă Cybertruckul.

Chiar și așa, aceasta este o veste incitantă pentru fanii care sunt dornici să urce la volanul unei mașini Tesla, dar nu își permit să plătească prețul modelelor actuale. Model 3, cea mai ieftină mașină de la Tesla în prezent, costă peste 48.000 de dolari.

Pe scurt, va trebui să așteptăm și să vedem dacă Musk este serios sau doar își minte iar fanii și investitorii.

Vă recomandăm să citiți și:

Polonia vrea arme nucleare de la SUA. O premieră pentru un fost stat din Pactul Varșovia

Dinți de aur au fost găsiți într-o „cameră de tortură”, spun oficialii ucraineni

Prima țară post-comunistă care tocmai a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex

Ce a lăsat în urmă asteroidul lovit de nava spațială DART?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase