Home » D:News » Cea mai dură pedeapsă primită vreodată de un contrabandist de fildeș din Uganda

Cea mai dură pedeapsă primită vreodată de un contrabandist de fildeș din Uganda

Cea mai dură pedeapsă primită vreodată de un contrabandist de fildeș din Uganda
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.10.2022

Un tribunal din Uganda a condamnat la închisoare pe viață un bărbat prins cu fildeș de elefant.

Un tribunal din Uganda a condamnat la închisoare pe viață un bărbat prins cu aproape 10 kilograme de fildeș de elefant, cea mai mare pedeapsă aplicată vreodată în această țară pentru infracțiuni privind viața sălbatică, au anunțat recent autoritățile locale.

Pascal Achiba a fost condamnat recent de către un tribunal specializat, fiind găsit vinovat pentru deținere ilegală de specii protejate, a precizat într-un comunicat Autoritatea de stat pentru viața sălbatică din Uganda (UWA).

Braconajul și comerțul ilicit cu animale sălbatice, foarte răspândite în Uganda

Achiba a fost arestat în luna ianuarie într-o suburbie a capitalei Kampala, având asupra sa două bucăți de fildeș de 9,55 kg. Șeful UWA, Sam Mwandha, a calificat sentința drept „o realizare de referință în lupta împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice”.

Braconajul și comerțul ilicit cu animale sălbatice sunt foarte răspândite în Uganda, unde poliția confiscă frecvent cantități de fildeș, coarne de rinocer, solzi de pangolin și alte produse.

Achiba a executat anterior 18 luni de închisoare pentru deținerea a patru bucăți de fildeș. În iulie 2020, un alt bărbat din Uganda a pledat vinovat de uciderea unei gorile și a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase