Home » D:News » Casa Albă spune că Iranul a trimis militari în Crimeea pentru a-i ajuta pe ruși

Casa Albă spune că Iranul a trimis militari în Crimeea pentru a-i ajuta pe ruși

Casa Albă spune că Iranul a trimis militari în Crimeea pentru a-i ajuta pe ruși
Foto: Profimedia
Publicat: 22.10.2022

Administraţia Joseph Biden a anunţat că are informaţii că Iranul a trimis „un număr relativ mic” de militari în Crimeea, pentru a ajuta armata rusă în utilizarea dronelor de atac în Ucraina.

Iranul a „trimis un număr relativ mic” de militari în regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014, pentru a oferi asistenţă Rusiei în utilizarea dronelor, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de agenţia The Associated Press.

„Informaţiile pe care le deţinem arată că iranienii au trimis instructori militari şi susţinere tehnică în Crimeea, dar dronele sunt pilotate de ruşi”, a subliniat John Kirby.

Iranul a trimis militari în Crimeea pentru a asista dronele ruse

„Sistemele dronelor suferă anumite defecţiuni, nu se comportă la standardele aşteptate. De aceea, iranienii au decis să trimită unii instructori militari şi susţinere tehnică pentru a-i ajuta pe ruşi să le manevreze cu un grad letal mai ridicat”, a insistat John Kirby.

Iranul a respins acuzaţiile că ar livra Rusiei drone pentru a le utiliza în războiul din Ucraina. Teheranul a anunţat că vrea discuţii cu Administraţia de la Kiev pentru clarificarea acuzaţiilor.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase