Home » D:News » Molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, pus la vânzare pe Internet

Molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, pus la vânzare pe Internet

Molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, pus la vânzare pe Internet
Credit foto: IPJ Neamț
Publicat: 03.11.2022

Polițiștii din Neamț au recuperat un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, care a fost oferit spre vânzare pe internet.

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț s-au sesizat în luna mai cu privire la faptul că pe o platformă de vânzare online a fost postat, pentru scurt timp, un anunț de vânzare a unui molar de mamut.

Miercuri, 2 noiembrie, polițiștii au identificat persoana care ar fi postat anunțul, o femeie de 55 de ani, din Borlești.

Ce se va întâmpla cu molarul de mamut?

Din cercetările efectuate s-a stabilit că molarul a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borlești, de către un bărbat, care a murit între timp. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea și proveniența acestuia.

Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de polițiști și va fi predat unei instituții specializate a statului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase