Home » D:News » Noul premier al Marii Britanii s-a răzgândit! Decizia luată în legătură cu summitul COP27

Noul premier al Marii Britanii s-a răzgândit! Decizia luată în legătură cu summitul COP27

Noul premier al Marii Britanii s-a răzgândit! Decizia luată în legătură cu summitul COP27
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.11.2022

Noul premier britanic Rishi Sunak a anunțat că va merge la summitul COP27 privind clima din Egipt. Inițial, Sunak a spus că va lipsi de la eveniment deoarece are agenda încărcată și a fost criticat aspru de politicieni și ecologiști.

Premierul Marii Britanii a revenit asupra deciziei de a nu merge la summitul COP27 privind clima din Egipt. Inițial, biroul de presă a anunțat că Rishi Sunak este prea ocupat cu pregătirile pentru buget pentru a participa la evenimentul care începe duminică în Egipt. Poziția a fost criticată pe scară largă de către ecologiști, partidele de opoziție și consilierul pentru climă Alok Sharma.

Între timp, Sunak s-a răzgândit și a scris pe Twitter că nu va exista „prosperitate pe termen lung fără măsuri privind schimbările climatice” sau securitate energetică fără investiții în surse regenerabile.

Motivul pentru care premierul Marii Britanii va participa la summitul COP27

„Acesta este motivul pentru care voi participa la @COP27 săptămâna viitoare: pentru a duce la îndeplinire moștenirea lăsată de Glasgow de a construi un viitor sigur și durabil”, a anunțat premierul britanic.

Caroline Lucas, deputat ecologist, a salutat ceea ce ea a numit o „întoarcere bruscă” după „un pas greșit jenant pe scena mondială”. „Să-i fie o lecție”, a adăugat ea.

Mulți lideri mondiali, inclusiv președintele american Joe Biden și cel francez Emmanuel Macron, urmează să meargă la evenimentul ONU din Egipt.

Predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, anunțase că va participa la eveniment, iar Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției, va fi și ea prezentă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase