Home » D:News » De ce nu participă Greta Thunberg la summitul COP27?

De ce nu participă Greta Thunberg la summitul COP27?

Publicat: 05.11.2022

Tânăr activistă de mediu, Greta Thunberg, a declarat în cadrul unui eveniment de lansare a cărții sale că nu va participa la summitul COP27 al ONU, care a început în Egipt. Thunberg a motivat decizia luată prin neîncrederea avută față de liderii politici.

Încă de când i-a atacat pe liderii mondiali la o conferință a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în 2018, când avea doar 15 ani, activista de mediu suedeză Greta Thunberg a fost ascultată de comunitatea internațională.

Acum, tânăra activistă spune că va lipsi de la summitul COP27 al ONU privind clima de săptămâna viitoare din Egipt. De ce? Pentru că este plin de „spălare ecologică” (green washing).

„Nu mă duc la COP27 din mai multe motive”

„Nu mă duc la summitul COP27 din mai multe motive, dar spațiul pentru societatea civilă este extrem de limitat anul acesta. COP-urile sunt folosite în principal ca o oportunitate pentru ca liderii și oamenii aflați la putere să atragă atenția, folosind multe tipuri diferite de spălare ecologică”, a declarat Thunberg la un eveniment de presă pentru cartea sa, The Climate Book, citată de The Guardian.

În cele din urmă, în opinia Gretei Thunberg, conferințele COP „nu sunt cu adevărat menite să schimbe întregul sistem” și, în schimb, promovează doar schimbări graduale.

Vă mai recomandăm și:

Au crescut șansele ca Greta Thunberg să câștige premiul Nobel pentru pace

Jurnaliştii din presa de stat din Ungaria au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg

Studiu îngrijorător. Supraconsumul celor mai bogate țări distruge mediul în care trăiesc copiii lumii

Greta Thunberg va apărea într-un film produs de Disney

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase