Home » D:News » Câți români ascultă muzică la smartphone atunci când fac sport?

Câți români ascultă muzică la smartphone atunci când fac sport?

Câți români ascultă muzică la smartphone atunci când fac sport?
Foto: Pexels
Publicat: 06.11.2022

70% dintre români folosesc smartphone-ul pentru a asculta muzică atunci când fac sport, iar 40% pentru a monitoriza numărul de calorii arse. Alergarea conduce la capitolul sporturilor practicate în care telefonul acompaniază respondenții.

70% dintre români folosesc smartphone-ul pentru a asculta muzică atunci când fac sport, 60% își măsoară astfel distanța parcursă și viteza, iar 40% apelează la device pentru a monitoriza numărul de calorii arse.

Cele mai populare sporturi practicate de respondenți sunt alergarea, cu 56.24%, și fitness-ul, cu 40.78%. Podiumul este completat de sardio, cu 28,68%.

Câți români ascultă muzică la smartphone în timpul exercițiilor fizice?

38.97% dintre respondenți folosesc telefonul, în diferite scopuri, atunci când fac sport. Dintre cei care practică sporturi, 32.22% folosesc un smartphone în timpul sesiunilor de activități de 2-3 ori pe săptămână.

În același timp, 29.05% dintre respondenți folosesc device-urile zilnic, când fac sport, iar 22.91% săptămânal.

Ce mai fac românii cu telefoanele?

În general, ca materiale media pe care respondenții le accesează prin intermediul smartphone-ului, topul este condus de muzică, ascultată de mai bine de 8 din 10 respondenți, filme și seriale, urmărite de 53.27% dintre respondenți și eBooks, pentru 23.95% dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat de OPPO pe un eșantion național de 1.376 de respondenți.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase