Home » D:News » Tot mai multe cazuri de COVID-19 în China. Mai multe orașe au reluat testarea în masă

Tot mai multe cazuri de COVID-19 în China. Mai multe orașe au reluat testarea în masă

Tot mai multe cazuri de COVID-19 în China. Mai multe orașe au reluat testarea în masă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.11.2022

Beijingul a închis recent parcuri, centre comerciale și muzee, în timp ce mai multe orașe chineze au reluat testele în masă pentru COVID-19, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri la nivel național.

China a raportat 28.127 de noi cazuri la nivel național pentru ziua de luni, apropiindu-se de vârful zilnic de infecție din aprilie. În capitala Beijing, cazurile au atins un nou record, ceea ce a determinat autoritățile să facă apel la populație să rămână în case.

Au existat două noi decese atribuite COVID-19, față de trei în weekend, care au fost primele din China din luna mai.

Cei care ajung în Beijing, supuși testării COVID-19

Recent, Beijingul a înăsprit regulile de intrare în oraș, cerând ca cei care sosesc din alte părți ale Chinei să fie supuși timp de trei zile unui test COVID-19 înainte de a li se permite să părăsească locuința.

Multe muzee au fost închise, iar marți, locații precum parcul de distracții Happy Valley și parcul Chaoyang din oraș au fost închise. Beijingul a raportat 1.438 de noi cazuri, în creștere față de 962 duminică, transmite Reuters.

Orașul Wuhan, acolo unde virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a emis recent un anunț prin care îi îndeamnă pe locuitorii săi să călătorească doar între casă și locul de muncă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase