Home » D:News » Un spital din Kiev a reușit o operație pe cord în timpul unei pene de curent provocate de atacuri aeriene

Un spital din Kiev a reușit o operație pe cord în timpul unei pene de curent provocate de atacuri aeriene

Un spital din Kiev a reușit o operație pe cord în timpul unei pene de curent provocate de atacuri aeriene
Foto: Profimedia
Publicat: 26.11.2022

O echipă medicală de la un spital din Kiev a terminat cu bine o operație pe cord făcută în timpul atacurilor aeriene care au lăsat orașul în beznă.

Loviturile cu rachete de miercuri de la Kiev au cauzat probleme pentru cadrele medicale.

La Institutul Inimii din Kiev, personalul se afla în mijlocul unei operații pe cord când s-a întrerupt curentul electric.

Un spital din Kiev a reușit o operație pe cord fără curent electric

Cadrele medicale au fost nevoite să conecteze generatoare pentru a putea continua operația vitală. Operația s-a terminat cu bine, iar ceilalți pacienți sunt în siguranță.

Borys Todurov, directorul spitalului, a declarat că niciunul dintre cei 190 de pacienți nu a fost pierdut.

Nu există apă de câteva ore. Ne descurcăm pe cont propriu, dar este din ce în ce mai greu cu fiecare oră. Continuăm să facem doar operații de urgență”, a declarat medicul, potrivit Sky News.

Rețelele care transportă apă și energie electrică au fost grav afectate de atacurile aeriene și nu funcționează la capacitate normală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase