Home » D:News » Când crede Elon Musk că vor începe testele pe oameni cu cipul cerebral Neuralink?

Când crede Elon Musk că vor începe testele pe oameni cu cipul cerebral Neuralink?

Când crede Elon Musk că vor începe testele pe oameni cu cipul cerebral Neuralink?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.12.2022

Elon Musk a declarat că se așteaptă ca testele clinice pe oameni cu un cip cerebral wireless dezvoltat de compania sa Neuralink să înceapă în șase luni, după ce compania nu a respectat termenele anterioare stabilite de el, scrie Reuters.

Compania dezvoltă interfețe cu cipuri cerebrale despre care spune că i-ar putea ajuta pe pacienții cu dizabilități să se miște și să comunice din nou, Musk adăugând că va viza și restabilirea vederii.

Cu sediul în San Francisco Bay Area și Austin, Texas, Neuralink a efectuat în ultimii ani teste pe animale, în timp ce solicita aprobarea din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) pentru a începe testele clinice pe oameni.

„Vrem să fim extrem de atenți și siguri că va funcționa bine”

„Vrem să fim extrem de atenți și siguri că va funcționa bine înainte de a pune un dispozitiv la om”, a declarat Musk în timpul unei mult așteptate actualizări publice privind dispozitivul.

Vorbind în fața unei mulțimi de invitați selecți în cadrul unei prezentări la sediul Neuralink care a durat aproape trei ore, Musk a subliniat viteza cu care compania își dezvoltă dispozitivul.

Primele două aplicații umane vizate de dispozitivul Neuralink vor fi restaurarea vederii și mișcarea mușchilor pentru persoanele care nu pot face acest lucru, a declarat Musk.

Neuralink este deja în întârziere

Ultima prezentare publică a Neuralink, în urmă cu mai bine de un an, a implicat o maimuță cu un cip cerebral care a jucat un joc pe calculator gândind singură.

Musk dorește să dezvolte un cip care să permită creierului să controleze dispozitive electronice complexe și, în cele din urmă, să permită persoanelor paralizate să își recupereze funcțiile motorii și să trateze boli ale creierului precum Parkinson, demența și Alzheimer. El vorbește, de asemenea, despre îmbinarea creierului cu inteligența artificială.

Cu toate acestea, Neuralink este în întârziere. Musk a declarat într-o prezentare din 2019 că își propune să primească aprobarea de reglementare până la sfârșitul anului 2020. Apoi, la o conferință de la sfârșitul anului 2021, a spus că speră să înceapă testele pe oameni în acest an.

Neuralink a ratat în mod repetat termenele pentru aprobarea FDA

Neuralink a ratat în mod repetat termenele interne pentru a obține aprobarea FDA pentru a începe testele pe oameni, au declarat foști și actuali angajați.

Musk a abordat compania concurentă Synchron la începutul acestui an cu privire la o potențială investiție, după ce și-a exprimat frustrarea față de angajații Neuralink și progresul lent al acestora, a relatat Reuters în august.

Synchron a depășit o etapă importantă în iulie prin implantarea dispozitivului său la un pacient în Statele Unite pentru prima dată. A primit autorizația de reglementare din SUA pentru studii pe oameni în 2021 și a finalizat studii pe patru persoane în Australia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase