Home » D:News » Cu cât s-a vândut un ceas din plastic, care a aparținut Papei Francisc?

Cu cât s-a vândut un ceas din plastic, care a aparținut Papei Francisc?

Cu cât s-a vândut un ceas din plastic, care a aparținut Papei Francisc?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.12.2022

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, a fost vândut la licitație pentru peste 51.000 de dolari.

Suveranul Pontif îl însărcinase recent pe secretarul său să ia legătura cu o casă de licitații, scrie Il Messaggero. Apoi, ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, a fost scos la licitație.

Încasările vor finanța burse de studiu pentru copii defavorizați.

Alte vedete și-au vândut la prețuri de licitație ceasurile care le-au aparținut

Ziarul francez Le Point relata că ceasurile care au aparținut actorilor, actrițelor sau marilor personalități sunt adesea scoase la licitație.

De exemplu, Tag Heuer-ul purtat de Steve McQueen în filmul „Le Mans” din 1971 a fost vândut cu 1,8 milioane de euro, în timp ce Rolex-ul lui Paul Newman a fost vândut cu 4,5 milioane de euro. Sau ceasul din aur alb Omega care i-a aparținut lui Elvis Presley la 1,5 milioane de euro.

Prețul inițial al ceasului Papei Francisc nu a depășit 100 de euro

Ioan Paul al II-lea purta adesea un Rolex din aur, în timp ce Benedict al XVI-lea prefera un Junghans din anii 1960.

Papa Francisc „adoptase” un Swatch de 60 de euro, cu o curea neagră din plastic și un cadran alb pe care se remarcă o fereastră dreptunghiulară subțire pentru dată.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase