Home » D:News » OMS anunță că rezervele de vaccinuri împotriva holerei sunt pe sfârșite

OMS anunță că rezervele de vaccinuri împotriva holerei sunt pe sfârșite

OMS anunță că rezervele de vaccinuri împotriva holerei sunt pe sfârșite
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.12.2022

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că rezervele de vaccinuri împotriva holerei fie s-au epuizat, fie sunt pe final în diferite regiuni ale lumii.

Un oficial al OMS a declarat vineri că stocul global de vaccinuri împotriva holerei este „în prezent gol sau extrem de scăzut”, pe fondul reapariției bolii în întreaga lume.

Agenția de sănătate a ONU a anunțat că există aproximativ 30 de țări din întreaga lume care au raportat focare de holeră în acest an, ceea ce reprezintă aproximativ o treime mai mult decât într-un an obișnuit.

Penuria de vaccinuri a schimbat strategia privind vaccinarea cu două doze

„Nu mai avem vaccinuri. Tot mai multe țări continuă să le solicite și este extrem de dificil. Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate”, a declarat Philippe Barboza, șeful echipei pentru holeră și boli diareice epidemice, din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Reuters.

El s-a referit la un stoc de urgență deținut de Grupul internațional de coordonare pentru furnizarea de vaccinuri, care este gestionat de OMS și de alți parteneri. În mod obișnuit, acesta dispune de aproximativ 36 de milioane de doze disponibile pe an. Penuria de vaccinuri a determinat deja OMS să suspende temporar strategia standard de vaccinare în două doze în luna octombrie.

Focarele de holeră, raportate mai ales în țările afectate de sărăcie și conflicte

Barboza a mai spus că o parte din această criză este provocată de decizia unui producător indian de a opri producția, fără a oferi detalii.

Multe dintre țările cu focare de holeră sunt cele afectate de sărăcie și conflicte, cum ar fi Haiti și Yemen.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase