Home » D:News » Cancerul lui Pele a avansat. Fostul fotbalist de legendă va sta de Crăciun în spital

Cancerul lui Pele a avansat. Fostul fotbalist de legendă va sta de Crăciun în spital

Cancerul lui Pele a avansat. Fostul fotbalist de legendă va sta de Crăciun în spital
Foto: Profimedia
Publicat: 24.12.2022

Cancerul legendei fotbalului brazilian Pele a avansat și are nevoie de îngrijiri legate de disfuncții renale și cardiace, potrivit unui raport medical, iar familia sa a anunțat că acesta va rămâne internat într-un spital din Sao Paulo în perioada Crăciunului.

Considerat pe scară largă unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, în vârstă de 82 de ani, acesta a fost internat la spitalul Albert Einstein de la sfârșitul lunii noiembrie, în timp ce medicii îi reevaluează tratamentul și se ocupă de o infecție respiratorie, relatează Reuters.

Pele a primit tratament medical regulat de când i-a fost extirpată o tumoare din colon, în septembrie anul trecut.

Cancerul lui Pele a avansat, fotbalistul rămâne în spital

„Crăciunul nostru acasă a fost suspendat”, a declarat fiica sa, Kely Nascimento, pe Instagram, mulțumind oamenilor pentru sprijinul lor.

„Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, ar fi mai bine pentru noi să rămânem aici, cu toată îngrijirea pe care ne-o oferă această nouă familie de la Einstein”, a mai spus ea în postare.

Fostul fotbalist, bucuros de reușita Argentinei și a lui Messi

În urma victoriei Argentinei în finala Cupei Mondiale de duminică, Pele a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu echipa sa ridicând trofeul și a salutat performanțele liderului echipei, Lionel Messi, ale starului în ascensiune al Franței, Kylian Mbappe, și ale semifinalistei surpriză Maroc.

„Astăzi, fotbalul continuă să își spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod captivant”, a spus el. „Ce cadou a fost să urmăresc acest spectacol al viitorului sportului nostru”.

Jucătorii brazilieni au desfășurat, înainte de meciul din sferturile de finală din Qatar, pierdut în fața Croației, un banner masiv pe teren cu o imagine a marelui fotbalist în timpul victoriei sale la Cupa Mondială din 1970. Pe el se putea citi simplu: „Pele!”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase