Home » D:News » Cercetătorii se tem că miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori și se vor îmbogăți încontinuu

Cercetătorii se tem că miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori și se vor îmbogăți încontinuu

Publicat: 08.01.2023

Știința a adus multe progrese pentru sănătate. Oamenii trăiesc mai mult și au o calitate mai bună a vieții decât în oricare alt moment din istorie. Dar ce se va întâmpla dacă miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori?

Există o mulțime de oameni bogați care nu vor doar să trăiască mai mult. Ei vor să trăiască veșnic și își folosesc averile pentru a face acest lucru posibil. Cercetările anti-îmbătrânire din 2023 ar putea „declanșa cea mai mare revoluție în medicină de la descoperirea antibioticelor încoace”, scrie Wired.

Este posibil ca tot acest entuziasm să fie degeaba? Sigur; și probabil va fi. Dar este, de asemenea, posibil ca această căutare a nemuririi să marcheze un nou punct de cotitură în istoria bogăției; unul sumbru, notează Futurism.

Miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori, iar acesta nu este un lucru bun

O astfel de tehnologie ar putea însemna că oameni ca Jeff Bezos, ai cărui bani echivalează cu foarte multă putere, ar fi capabili să continue să adune bogăție și putere pentru totdeauna.

„Să presupunem, de exemplu, că avem un fel de vaccin pentru pandemia vârstei. Acest lucru va exacerba potențial toate tipurile de inegalități existente… Cu cât trăiești mai mult, cu atât aduni mai multă avere și influență politică”, a declarat Christopher Wareham, bioetician la Universitatea din Utrecht, din Țările de Jos, care studiază etica îmbătrânirii.

Este o ipoteză înfiorătoare. Timpul, desigur, este motivul central pentru care lucrurile se schimbă cu adevărat, inclusiv politica. Vechi lideri și sisteme de credințe mor, se nasc noi cetățeni cu idei proaspete; în teoria distopică a lui Wareham, dictatorii și autocrații, precum și donatorii lor, ar face coadă la fântâna tehnologică încă mitică a tinereții veșnice.

Și având în vedere că nici bogăția, nici puterea, politică sau de altă natură, nu sunt din punct de vedere istoric un lucru pe care oamenii sunt dornici să-l împartă, nu este deplasat să presupunem că producătorii deja bogați ai unui astfel de medicament sau dispozitiv minune ar putea angaja niște eforturi uriașe de control.

În mod curios, fondatorul miliardar al SpaceX și, speră el, colonizatorul planetei Marte, Elon Musk, se opune foarte mult tehnologiei nemuririi, pe motiv că liderii ar trebui cu siguranță să moară la un moment dat.

Entități care lucrează la „serul tinereții”

Acestea fiind spuse, unii cercetători din domeniu se tem că miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori, cel puțin în principiu. Mehmood Khan, directorul executiv al Fundației nonprofit pentru longevitate Hevolution, a declarat că organizația sa finanțează doar produse care pot fi „democratizate”.

„Dacă acesta va fi un tratament în valoare de un catralion de dolari pentru o mână de oameni, atunci nu ne interesează”, a spus el.

Altos Labs, companie finanțată de Bezos, înființată cu intenția de a materializa „programarea întineririi celulare” pentru a „inversa” bolile și rănile, spune că se angajează să ajute cât mai mulți oameni.

Dar, bineînțeles, deoarece niciuna dintre aceste organizații nu a descifrat încă codul privind nemurirea, sau măcar pe cel pentru adăugarea de ani în plus la viață, acestea sunt doar promisiuni. Însă o astfel de descoperire ar fi un jackpot financiar, iar, în general, atunci când sunt implicați atât de mulți bani și atât de multă putere, promisiunile devin ușor de încălcat.

Vă recomandăm să citiți și:

Un câine a reușit să declanșeze un incendiu după ce a pornit uscătorul de păr

Regele Charles al III-lea a transmis primul său mesaj de Crăciun în calitate de monarh

California a înregistrat cel mai mare număr de fluturi monarh din ultimii 20 de ani

Porsche lucrează la combustibilul alternativ care va înlocui benzina

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase