Home » D:News » Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți bani pierduți vreodată

Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți bani pierduți vreodată

Publicat: 15.01.2023

Elon Musk este oficial deținătorul recordului Guinness pentru cea mai mare sumă de bani pe care a pierdut-o vreodată un om.

Prăbușirea averii sale nete la 182 de miliarde de dolari din noiembrie 2022 l-a transformat pe controversatul magnat într-un deținător al recordului pentru „cea mai mare pierdere de avere personală din istorie”.

Această cifră provine din estimarea Forbes, de fapt, la limita inferioară, deoarece Bloomberg a estimat averea pierdută de Musk la 200 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 57%, de la 320 de miliarde de dolari în noiembrie, la „doar” 138 de miliarde de dolari la începutul aceste luni, potrivit Futurism.

Pierderea lui Musk depășește recordul anterior al unui miliardar coreeano-japonez

Guinness admite într-un comunicat de presă că „cifra exactă este aproape imposibil de stabilit”.

Dar, chiar dacă se scad ori se adaugă câteva miliarde de dolari, pierderile uriașe ale lui Musk depășesc cu ușurință recordul anterior deținut de investitorul coreeano-japonez și CEO-ul Softbank, Masoyishi Son, de 58,6 miliarde de dolari.

Ce ar putea să cauzeze o scădere atât de drastică?

Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de acțiunile companiei sale de vehicule electrice, Tesla, ale cărei acțiuni au scăzut din toamna trecută și care au înregistrat o nouă cădere recent.

Musk a încercat să își atenueze pierderile prin vânzarea acțiunilor sale Tesla în valoare de miliarde de dolari, dar, în mod evident, acest lucru nu a fost suficient pentru a-l împiedica să ajungă în Cartea Recordurilor.

Acțiunile Tesla aveau deja o tendință descendentă pe fondul unei examinări mai ample din partea publicului și a guvernelor deopotrivă cu privire la siguranța vehiculelor sale atunci când Musk a cumpărat platforma Twitter, o decizie care a venit cu propriile sale controverse, iar Tesla nu a făcut decât să continue să se prăbușească.

Averea miliardarilor din întreaga lume a scăzut cu aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2022

În general, 2022 s-a dovedit a fi cel mai prost an din istoria acțiunilor Tesla, cu un declin anual de 65%, ajungând la un total de aproximativ 700 de miliarde de dolari.

De asemenea, anul trecut a fost unul destul de prost pentru mai mulți bogați ai lumii, cum ar fi Sam Bankman-Fried și Mark Zuckerberg. Averea miliardarilor din întreaga lume a scăzut cu aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2022.

În ciuda pierderilor recente, Musk se poate consola cu gândul că este încă a doua cea mai bogată persoană din lume.

Vă mai recomandăm și: 

Elon Musk și Jeff Bezos nu mai sunt cei mai bogați oameni din lume

De ce a decis Elon Musk să concedieze mii de angajați de la Twitter?

Cercetătorii se tem că miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori și se vor îmbogăți încontinuu

Joan Collins: „Singurătatea este problema universală a oamenilor bogați”

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase