Home » D:News » „Ceasul Apocalipsei” a fost fixat la 90 de secunde de momentul unui dezastru

„Ceasul Apocalipsei” a fost fixat la 90 de secunde de momentul unui dezastru

„Ceasul Apocalipsei” a fost fixat la 90 de secunde de momentul unui dezastru
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.01.2023

„Ceasul Apocalipsei”, un simbol al riscului autodistrugerii omenirii, a ajuns la 90 de secunde de „miezul nopții”, care marchează momentul unui dezastru, în principal din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, dar şi pe fondul riscurilor climatice şi tehnologice, conform organizaţiei denumite Buletinul Oamenilor de Știință din domeniul Atomic (BAS).

Buletinul Oamenilor de Știință din domeniul Atomic (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS) a anunţat recent că principalele riscuri privind un conflict militar atomic sunt asociate conflictului din Ucraina şi tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

Dar există şi riscuri asociate crizei climatice şi încălcărilor reglementărilor internaţionale, precum şi ameninţări biologice şi generate de avansarea tehnologiilor.

„Ceasul Apocalipsei”, mai aproape de dezastru ca niciodată

„Trăim într-o perioadă de pericole fără precedent, iar ceasul care indică riscul unui dezastru global reflectă realitatea. 90 de secunde reprezintă cea mai scurtă durată de până acum (…). Administraţia SUA, aliaţii NATO şi Ucraina au la dispoziţie numeroase canale de dialog; îi îndemnăm pe lideri să exploreze toate posibilităţile pentru a crește durata până la un dezastru de acest fel”, a declarat dr. Rachel Bronson, preşedintele BAS.

Anul trecut, „Ceasul Apocalipsei” a fost setat la 100 de secunde de momentul unui dezastru, la fel ca în 2021.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase