Home » D:News » Persoanele necăsătorite dintr-o provincie chineză au primit dreptul de a face copii

Persoanele necăsătorite dintr-o provincie chineză au primit dreptul de a face copii

Publicat: 31.01.2023
Persoanele necăsătorite dintr-o provincie chineză au primit dreptul de a face copii
Foto: Pexels

Locuitorii din provincia chineză Sichuan aflată în sud-vestul țării au primit dreptul de a face copii chiar dacă nu sunt căsătoriți. Măsura are rolul de a sprijini natalitatea în scădere.

Autoritățile din provincia chineză Sichuan vor permite persoanelor necăsătorite să își întemeieze o familie și să se bucure de beneficii rezervate cuplurilor căsătorite.

Conform legii, doar femeile căsătorite au dreptul legal de a da naștere, dar în condițiile în care rata căsătoriei și a natalității a scăzut la minime record în ultimii ani, autoritățile provinciale au revizuit regula.

Persoanele necăsătorite din Sichuan pot avea copii în mod legal

Începând cu 15 februarie, cuplurile căsătorite și orice persoană care își doresc urmași vor putea să se înregistreze, fără a exista un plafon pentru numărul de copii.

Măsura are ca scop „promovarea unei dezvoltări demografice echilibrate și pe termen lung”, au explicat reprezentanții comisiei de sănătate din Sichuan, potrivit Reuters.

Până acum, comisia permitea doar cuplurilor căsătorite să aibă cel mult doi copii înregistrați în mod oficial.

Populația Chinei scade

Populația Chinei s-a redus anul trecut pentru prima dată în șase decenii, o schimbare istorică care pare să fie urmată de o perioadă de declin. Această perspectivă a obligat autoritățile să pună în aplicare stimulente și măsuri de creștere a populației.

Un sistem de înregistrare la nivel național oferă o asigurare de maternitate pentru acoperirea facturilor medicale, permițând în același timp femeilor căsătorite să își păstreze salariul în timpul concediului de maternitate. Aceste beneficii vor fi extinse la femeile și bărbații singuri din Sichuan.

O mare parte din declinul demografic al Chinei provine din politica unicului copil impusă între 1980 și 2015.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase