Home » D:News » O influenceriţă, amendată după ce s-a filmat în timp ce gătea și mânca un mare rechin alb

O influenceriţă, amendată după ce s-a filmat în timp ce gătea și mânca un mare rechin alb

O influenceriţă, amendată după ce s-a filmat în timp ce gătea și mânca un mare rechin alb
Sursa foto: Shuterstock
Publicat: 08.02.2023

O vloggeriță din China, care s-a gândit că este o idee bună să cumpere, să gătească și să mănânce un mare rechin alb întreg, a fost amendată de autoritățile chineze pentru că a făcut acest lucru. În China, specia este protejată prin lege.

Potrivit unei declarații a autorităților locale din Nanchong, un oraș din provincia Sichuan, vloggerița, care își spune Tizi, a fost amendată cu echivalentul a aproximativ 18.000 de dolari, după ce a publicat pe platforma de microblogging Douyin din China un videoclip despre cum a mâncat ea un rechin, conform Futurism.

Biroul de Supraveghere a Pieței din Nanchong a susținut în declarația sa că tânăra, al cărei nume real este Jin, a cumpărat animalul pe cale de dispariție de pe piața de comerț electronic Taobao, deținută de Alibaba, pentru echivalentul a 1.100 de dolari, în aprilie 2022.

Vloggerița și comercianții au fost sancționați

În luna iulie a aceluiași an, tânăra a publicat imagini cu ea în timp ce gătea și consuma rechinul.

„Nu vă lăsați păcăliți de aspectul înfricoșător. Carnea este foarte fragedă”, a spus Tizi în una dintre filmări.

În urma unei investigații care a implicat testarea probelor de țesut pentru ADN, autoritățile au declarat că au descoperit că animalul în cauză a fost într-adevăr un mare rechin alb, o specie care este protejată în conformitate cu legea privind protecția animalelor sălbatice din China.

Pe lângă amendarea lui Jin, autoritățile au arestat doi bărbați pe care i-au acuzat că au vândut rechinul pe cale de dispariție.

Indignare și pedepse față de acțiuni similare cu animale

Oricât de grav ar fi acest caz, nu este prima dată când utilizatori ai platformei chineze Douyin au comis astfel de fapte.

În 2022, un utilizator din Marea Britanie al aplicației TikTok a afirmat în glumă că a construit „o armată de broaște”, după ce a găsit 1,4 milioane de ouă de broască într-un iaz din apropierea casei sale. Utilizatorul a fost rapid avertizat de experți cu privire la pericolele pentru ecosistemul local.

„Armata de broaște” a fost întrecută de un utilizator american care a declarat că a eliberat 100 de milioane de buburuze în Central Park din New York, iar ulterior a afirmat că a fugit din țară după ce a fost dat în judecată pentru acest lucru.

Vă mai recomandăm și: 

Imagini în premieră mondială arată marele rechin alb devorat de orci

Riscurile majore ale aplicaţiilor de dating

Motivul pentru care China limitează utilizarea unei aplicaţii asemănătoare TikTok

YouTube va lansa un serviciu de streaming video

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase