Home » Lumea digitală » YouTube va lansa un serviciu de streaming video

YouTube va lansa un serviciu de streaming video

YouTube va lansa un serviciu de streaming video
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 17.08.2022

Alphabet Inc intenţionează să lanseze un magazin online pentru servicii de streaming video în cadrul platformei You Tube, a informat Wall Street Journal.

Compania a reînnoit discuţiile cu companiile de divertisment cu privire la participarea la platformă ce ar putea deveni un „magazin de canale”, se arată într-un raport citat de MSN.

Serviciul de streaming este în lucru de cel puţin 18 luni şi ar putea fi disponibil din această toamnă.

Consumatorii renunţă la TV prin cablu sau prin satelit

Având în vedere că mai mulţi consumatori au renunţat la televiziunea prin cablu sau prin satelit şi au trecut la servicii de streaming pe bază de abonament, lansarea planificată va permite platformei YouTube să se alăture unor companii precum Roku Inc şi Apple în încercarea de a câştiga o parte din piaţa de streaming deja aglomerată şi dominată de Netflix, HBO Max, Disney Plus, Amazon Prime şi Hulu.

La începutul acestei săptămâni, New York Times a raportat că Walmart Inc a purtat discuţii cu companii media despre crearea unei platforme de streaming.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase