Home » D:News » O fetiță a fost diagnosticată cu cancer la sân la doar șapte ani

O fetiță a fost diagnosticată cu cancer la sân la doar șapte ani

O fetiță a fost diagnosticată cu cancer la sân la doar șapte ani
Sursa foto: Envato
Publicat: 21.02.2023

O fetiță de șapte ani din Chile a suferit o mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân.

Fetița, originară din Quillota, la aproximativ 120 de kilometri nord de capitala chiliană, a fost diagnosticată cu cancer la sân în luna septembrie. Totul a început cu un mic nodul la sânul stâng, pe care mama ei l-a descoperit din întâmplare, relatează ziarele sud-americane.

„Într-o zi, după ce i-am făcut baie, o uscam și când i-am aplicat crema mi-am dat seama că avea ceva sub mamelon; am dus-o la urgențe și au trimis-o la specialist, dar a trecut mult timp până s-au terminat analizele, aproape cinci luni”, a explicat pentru EFE Patricia Muñoz, mama fetiței.

Cazurile de cancer de sân la fetele sub 14 ani sunt foarte rare

Pe măsură ce timpul trecea și odată cu examinările ulterioare la care a fost supusă copila, tumora a crescut.

„Au operat-o în august și aproape două luni mai târziu mi-au dat rezultatele biopsiei. Fiica mea avea cancer la sân. Totul a fost îndepărtat, inclusiv un nodulul, iar teama mea este că acesta va apărea și la celălalt sân”, povestește femeia.

„Cazurile de cancer de sân la fetele sub 14 ani sunt foarte rare, aproape inexistente. Vorbim de 0,0001%. Nu avem literatură despre acest lucru, este aproape unic în lume”, a spus medicul Mario Pardo de la Spitalul Clinic al Universității din Chile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase