Home » D:News » Primul val de praf saharian din acest an în Europa

Primul val de praf saharian din acest an în Europa

Primul val de praf saharian din acest an în Europa
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.02.2023

Nori de praf roșiatic au fost detectați, pentru prima dată în acest an, deasupra Europei. Impactul prafului saharian ar putea afecta sănătatea oamenilor.

Pentru prima dată în acest an, o cantitate mare de praf saharian a fost detectată deasupra Europei, iar particulele ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est chiar în următoarele zile, a anunțat Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei din UE, citat de DPA.

Impactul prafului saharian ar putea afecta sănătatea oamenilor și sectorul energetic. Alergiile, de exemplu, ar putea fi exacerbate. De asemenea, particulele de praf din atmosferă ar putea afecta generarea de energie solară.

Ce impact poate avea praful saharian?

Potrivit previziunilor Copernicus, praful provine din Africa de Nord și a ajuns deja în Peninsula Iberică și se va îndrepta spre Franța.

„Impactul tipic este un cer roșu sau portocaliu, dar există, de asemenea, un efect potențial asupra calității aerului la nivelul solului, în special în Portugalia și Spania”, a declarat Mark Parrington, cercetător principal al Copernicus.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase