Home » D:News » Cum a murit un instructor de zbor în timpul zborului? Copilotul a crezut că este o glumă

Cum a murit un instructor de zbor în timpul zborului? Copilotul a crezut că este o glumă

Cum a murit un instructor de zbor în timpul zborului? Copilotul a crezut că este o glumă
Foto: Envato
Publicat: 26.02.2023

Un instructor de zbor a murit în timpul zborului după ce a suferit un stop cardiac, iar copilotul a crezut că glumește. Și-a dat seama că a murit abia după aterizare.

Potrivit unui raport publicat recent cu privire la incident, pilotul a crezut că instructorul se prefăcea că doarme în timp ce cei doi efectuau un circuit în apropiere de aeroportul Blackpool din Lancashire, Anglia, pe 29 iunie 2022.

Pilotul îi ceruse instructorului să îl însoțească la bordul avionului Piper PA-28 din motive de siguranță în condiții de vânt, potrivit raportului citat de CNN.

Cum a murit un instructor de zbor chiar în timpul zborului?

Înainte de decolare, cei doi au discutat normal. Pilotul spune că ultimele cuvinte ale instructorului au fost: „Arată bine, nu este nimic în spatele tău”.

La scurt timp după decolare, capul instructorului a căzut pe spate. Cum cei doi piloți se cunoșteau bine, copilotul a crezut că însoțitorul său „se prefăcea că doar trage un pui de somn” în timp ce el termina circuitul. Când avionul a aterizat, instructorul s-a prăbușit pe umerii copilotului, dar, din nou, pilotul a crezut că i se face o glumă. Abia când și-a dat seama că nu răspunde, pilotul a realizat că ceva nu e în regulă și a alertat serviciile de urgență de pe aeroport, care nu au reușit să îl resusciteze pe instructor.

Instructorul avea unele probleme medicale

Instructorul, care avea aproape 9.000 de ore de zbor, era bine dispus înainte de ultimul său zbor.

Departamentul medical al Autorității Aviației Civile din Marea Britanie a analizat incidentul și istoricul medical al instructorului: „Din dovezile furnizate, este probabil ca acesta să fi suferit un stop cardiac în momentul decolării aeronavei”.

Se știa că suferea de tensiune arterială ridicată, dar era în limitele regulamentare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase