Home » D:News » Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

Publicat: 03.03.2023

După o scurtă perioadă marcată de probleme în ce privește acțiunile Tesla, Elon Musk și-a recâștigat titlul de cel mai bogat om din lume. Directorul executiv al Twitter a fost detronat în decembrie 2022 de către Bernard Arnault, directorul general al brandului de lux LVMH, după ce valoarea acțiunilor Tesla s-a prăbușit cu aproximativ 60% în 2022.

Averea netă a directorului executiv al SpaceX a scăzut cu peste 200 de miliarde între noiembrie 2021 și decembrie 2022, una dintre cele mai mari pierderi din istorie ale averii personale.

Cu toate acestea, perioadele de ghinion tind să treacă repede pentru marii bogați ai lumii.

Averea lui Musk crește într-un ritm rapid

Datorită creșterii acțiunilor Tesla, averea netă a lui Musk a atins luni, 27 februarie, 187 de miliarde de dolari, peste averea de 185 de miliarde de dolari a lui Arnault, conform Bloomberg Billionaires Index.

Începând de marți, 28 februarie, Musk se află încă pe locul al doilea după Arnault, în topul Forbes Real-Time Billionaire List, care contabilizează o valoare netă mai mare decât Bloomberg.

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Forbes arată că averea lui Musk crește în prezent într-un ritm mai rapid decât averea lui Arnault.

Bogații lumii dețin de două ori mai mulți bani decât 99% din restul populației

Ceea ce este clar este că averea celor mai bogați 1% oameni din lume crește într-un ritm șocant de rapid.

Un raport Oxfam, din ianuarie 2023, a arătat că cei mai bogați 1% din oameni au adunat aproape două treimi din toată bogăția creată din 2020 încoace, cu o sumă impresionantă de 42.000 de miliarde de dolari. Valoarea reprezintă aproape de două ori mai mulți bani decât ce are 99% din populația de jos a lumii.

În plus, cei mai bogați 1% au acaparat aproximativ jumătate din toată bogăția creată în ultimul deceniu, potrivit IFL Science.

Vă mai recomandăm și: 

Oxfam: Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei

România, țara din UE în care 1,5 milioane de copii sunt afectați de sărăcie

Un miliardar rus spune că „nu știe cum să trăiască” după ce Occidentul i-a zdrobit averea

Câți bani au pierdut cei mai bogaţi 500 de miliardari din lume în 2022?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase