Home » D:News » Bill Gates vrea să doneze atât de mulți bani încât să nu mai apară pe lista celor mai bogați oameni

Bill Gates vrea să doneze atât de mulți bani încât să nu mai apară pe lista celor mai bogați oameni

Publicat: 19.07.2022

Bill Gates, miliardarul cofondator al Microsoft, a jurat să doneze atât de mulți bani pentru cauze filantropice încât să nu mai fie inclus în lista celor mai bogați oameni din lume.

Având o avere estimată la 100 miliarde dolari și fiind momentan al cincilea cel mai bogat om de pe Pământ, va fi nevoie probabil de mulți bani până i se va îndeplini dorința.

„Privesc spre viitor și doresc să donez toată bogăția mea fundației. În cele din urmă o să ies din lista celor mai bogați oameni din lume”, a scris Gates recent pe o rețea de socializare online.

Bill Gates vrea să doneze 20 de miliarde de dolari fundației sale

Afirmația îndrăzneață coincide cu o altă promisiune a lui Gates, cea de a dona 20 de miliarde de dolari fundației filantropice inițiată cu fosta sa soție Melinda, Fundația Bill & Melinda Gates. Fundația are multe obiective, însă cele principale sunt de a îmbunătăți sănătatea globală și de a reduce sărăcia extremă din lume.

Deși fundația poartă numele celor doi, Gates a explicat că în jur de jumătate din resursele sale provin de la Warren Buffett, al optulea cel mai bogat om din lume, potrivit IFL Science.

Pandemia, unul dintre cele mai mari regrese din istorie

Gates a mai spus că fundația caritabilă are în plan să cheltuiască 9 miliarde de dolari pe an până în 2026. Astfel, precizează Gates, fundația va răspunde la problemele uriașe cu care se confruntă omenirea în anii recenți, inclusiv pandemia de COVID-19, invazia rusească în Ucriana, polarizarea politică din SUA și efectele tot mai evidente ale schimbărilor climatice.

„Dintre toate acestea, pandemia este unul dintre cele mai mari regrese din istorie”, a scris cofondatorul Microsoft.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bill Gates, îngrijorat că Elon Musk ar putea distruge Twitter

Bill Gates, mesaj alarmant despre COVID-19. „Există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”

Un start-up care extrage apă din aer a primit susținere din partea lui Bill Gates

Bill Gates și Warren Buffet își unesc forțele pentru a construi o centrală nucleară experimentală

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase