Home » D:News » Principalele motive care pot strica vacanța românilor

Principalele motive care pot strica vacanța românilor

Principalele motive care pot strica vacanța românilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.03.2023

Principalele motive care le pot strica vacanța românilor sunt starea de sănătate precară a unui membru din grup, condițiile din unitatea de cazare, în frunte cu standardele de igienă și curățenie necorespunzătoare din cameră sau starea vremii, arată un sondaj.

Printre principalii factori care le pot afecta vacanța se numără: producerea unui eveniment neplăcut în familie (deces, accident, etc.), starea de sănătate precară a unui membru din grupul de vacanță, condițiile oferite de unitatea de cazare, în frunte cu standardele de igienă și curățenie necorespunzătoare din cameră, condițiile meteorologice nefavorabile, dar și atitudinea neprimitoare a personalului unei unități de cazare, potrivit unui sondaj Travelminit.ro.

Românii merg în vacanță cel mai des alături de familie (54.4%), cu partenerul/partenera (33.4%), cu prietenii (8.5%) sau călătoresc singuri (3.6%).

Factorii care îi ajută pe români să aibă o vacanță foarte bună

Nevoia de relaxare și odihnă (votată de 46.6% dintre respondenții la sondaj) ocupă prima poziție în clasamentul factorilor care îi determină să rezerve un sejur. Dorința de a descoperi locuri noi (votată de 13.3% dintre respondenți), vacanța copiilor (votată de 6.7% dintre respondenți), dar și vizita membrilor familiei, efectuarea unor tratamente balneare, zilele libere de la stat, evenimentele culturale (festivaluri, târguri etc.) sau delegațiile în scop de business, votate într-un procent mai mic.

În același timp, participanții la chestionar au ales și factorii care îi ajută să aibă o vacanță foarte bună și care pe influențează starea de spirit pe tot parcursul sejurului. Printre ei se numără: poziționarea unității de cazare (62%), care ar trebui să fie cât mai aproape de plajă sau de atracțiile turistice de interes, atitudinea primitoare a personalului (50,65%), facilitățile SPA incluse în prețul cazării (50,7%), condițiile meteorologice favorabile (37,8%), facilitățile sau serviciile suplimentare (30%), cum sunt tenisul de masă, biliardul etc.

De ce unii români nu călătoresc prea des?

Există, însă, și câteva obstacole care îi împiedică pe aceștia să meargă în vacanță, iar pe lista motivele regăsim: bugetul insuficient (40,64%), lipsa timpului liber/posibilității de a-și lua concediu (15%), starea de sănătate a lor sau a celor dragi (10.6%).

Pe de altă parte, chiar dacă nu pot merge într-o vacanță din varii motive, respondenții la chestionar spun că pot găsi activități alternative: plimbările în aer liber (32.3%), vizionarea filmelor/serialelor (11.1%), grădinăritul (6.6%) sau pescuitul (6.5%).

În același timp, 19.8% dintre respondenți susțin că ar încerca să găsească o soluție pentru a călători în continuare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase