Home » D:News » Fermierii din India, nemulțumiți de prețurile cepei, afectează piața mondială

Fermierii din India, nemulțumiți de prețurile cepei, afectează piața mondială

Fermierii din India, nemulțumiți de prețurile cepei, afectează piața mondială
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.03.2023

Fermierii din India sunt nemulțumiți de prețurile mici pe care le obțin pentru ceapă și au declanșat proteste. Autoritățile le-au oferit o serie de ajutoare, dar propunerea a fost respinsă de agricultori. Protestul afectează piața mondială deoarece India este al doilea mare producător din lume.

Fermierii din statul Maharashtra, din vestul Indiei, au pornit într-un marș de 200 de kilometri până la Mumbai, cerând prețuri mai mari pentru ceapă, potrivit BBC.

Protestele au determinat autoritățile să anunțe o serie de ajutoare financiare pentru cultivatorii de ceapă. Însă fermierii au respins propunerea și au declarat că vor continua protestul. Ei spun că nu mai vor să cheltuiască bani pentru a angaja muncitori deoarece la piață nu își pot recupera chetuielile.

India este al doilea mare producător mondial de ceapă

În India, prețul cepei s-a prăbușit în ultimele săptămâni, iar protestul fermierilor afectează piața mondială. Cu aproximativ 24 de milioane de tone pe an, India este al doilea mare producător mondial de ceapă, după China. Deoarece cantitățile de ceapă sunt în scădere, în multe țări prețul acestui produs a explodat, obligând guvernele să ia măsuri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase