Home » D:News » Patru filme românești au fost selectate la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Patru filme românești au fost selectate la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Patru filme românești au fost selectate la Festivalul Internațional de Film de la Sofia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.03.2023

Patru filme românești au fost selectate la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, care se desfășoară în perioada 16-31 martie 2023.

Organizatorii au selectat filmele: Spre nord (To the North), regia Mihai Mincan, care va concura în Secțiunea International Competition for First or Second Feature Films; Oameni de treabă (Men of Deeds), regia Paul Negoescu – în Secțiunea Balkan Competition; Om Câine (Man and Dog), regia Ștefan Constantinescu – în Secțiunea Balkan Competition și R.M.N., regia Cristian Mungiu – la categoria Cinema Today / Masters, a anunțat joi Institutul Cultural Român (ICR).

Festivalul de la Sofia este inclus în calendarul FIPRESCI și își propune să prezinte cele mai bune producții din cinematografia contemporană și să încurajeze, totodată, cooperarea între realizatori de film locali și internaționali.

Cristi Puiu și Mihai Sofronea, câștigători ai premiului FIPRESCI în 2021 și 2022

Conform ICR, cinematografia românească a fost prezentă în mod constant la SIFF, fiind invitați, de-a lungul timpului, cunoscuți regizori români, reprezentanți ai „noului val”.

Printre premianții edițiilor din 2021 și 2022 se numără regizorii Cristi Puiu și Mihai Sofronea, câștigători ai premiului FIPRESCI.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase