Home » Cultură » Patru filme românești care au premiera internațională la Cannes, prezentate în Delta Dunării

Patru filme românești care au premiera internațională la Cannes, prezentate în Delta Dunării

Patru filme românești care au premiera internațională la Cannes, prezentate în Delta Dunării
„Interfon 15”. Sursa foto: ANONIMUL IFF
Publicat: 24.07.2021

Patru filme românești, de lungmetraj și scurtmetraj, care au premiera internațională în cadrul Festivalului de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Întregalde”, cel de-al șaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes, este o captivantă poveste cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan și Toma Cuzin. Filmul se regăsește în programul ANONIMUL IIFF.

Proiectate în Semaine de la Critique și Cinéfondation, scurtmetrajele „Interfon 15” (r. Andrei Epure) și „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” (r. Carina Dașoveanu) vor putea fi văzute la ANONIMUL IIFF în afara competiției, în timp ce „When Night Meets Dawn” (r. Andreea Borțun), inclus în Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competiția de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

Când are loc ANONIMUL IIFF?

De asemenea, „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer în rolul principal, va fi proiectat în cadrul festivalului, în afara competiției. Filmul a avut premiera internațională la Festivalul Internațional Tallinn Black Nights și a câștigat deja peste cinci premii, potrivit Mediafax.

ANONIMUL IIFF are loc în perioada 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase