Home » D:News » Muniție din Primul Război Mondial, descoperită într-o pădure din Argeș

Muniție din Primul Război Mondial, descoperită într-o pădure din Argeș

Muniție din Primul Război Mondial, descoperită într-o pădure din Argeș
Sursa foto: ISU Argeș
Publicat: 21.03.2023

Pirotehniștii ISU Argeș au intervenit recent într-o pădure din localitatea Sălătrucu, din județul Argeș, pentru a ridica și distruge ulterior o grenadă defensivă și muniție din Primul Război Mondial, descoperite de un bărbat cu ajutorul unui detector de metale.

Echipajul pirotehnic al ISU Argeș și un echipaj de poliție au intervenit duminică după-amiază într-o pădure din localitatea Sălătrucu pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unei grenade defensive, a 24 de cartușe de calibrul 7.92 mm și a patru tuburi de cartușe de aceeași mărime, cu proveniența din Primul Război Mondial.

Acestea au fost găsite de către un cetățean cu ajutorul unui detector de metale.

Muniția neexplodată, considerată foarte periculoasă

Pirotehniștii precizează că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare, respectiv să nu atingă aceste elemente să nu le lovească sau miște din locul în care au fost găsite și să nu încerce sădemonteze componentele muniţiei sau să le depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

„Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, este sfatul ISU.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase