Home » D:News » Vacile din Marea Britanie ar putea primi „blocante de metan” pentru eliminarea emisiilor

Vacile din Marea Britanie ar putea primi „blocante de metan” pentru eliminarea emisiilor

Publicat: 07.04.2023

Vacilor din Marea Britanie li s-ar putea administra „blocante de metan”, pentru a reduce emisiile cu efect de seră, ca parte a planurilor de atingere a obiectivelor climatice ale țării. 

Fermierii au salutat propunerea. Aceasta urmează unei consultări care a început în august, cu privire la modul în care noile tipuri de produse pentru hrana animalelor pot reduce emisiile digestive ale animalelor.

Cu toate acestea, militanții ecologiști au fost sceptici. Unii au susținut că această măsură nu ar aborda celelalte daune majore aduse mediului de industriile cărnii de vită și de lapte și au insistat asupra unei „soluții tehnice”, mai degrabă decât asupra unei reduceri a consumului, potrivit The Guardian.

Fermierii ar putea fi obligați să administreze vitelor „blocanții de metan”

Metanul provenit din râgâielile și gunoiul de grajd al vitelor contribuie în mare măsură la emisiile de gaze cu efect de seră. În Marea Britanie există aproximativ 9,4 milioane de vaci și viței.

Guvernul britanic a declarat că se așteaptă ca „produsele de suprimare a metanului cu eficiență ridicată” să intre pe piață începând cu 2025. Dacă acestea se dovedesc eficiente, fermierii ar putea fi obligați să le folosească.

„Dovezile sugerează că aceste produse ar putea fi utile. Nu cred că știm încă suficient de multe despre impactul pe care îl vor avea asupra eficienței dietei… dar este ceva ce trebuie să investigăm pentru a încerca să reducem emisiile de carbon”, a spus Tom Bradshaw, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Fermierilor (NFU) din Anglia.

Potrivit acestuia, în Marea Britanie se testează produse de suprimare a metanului, dar încă nu s-a dovedit în ce măsură funcționează acestea.

Guvernul a fost criticat pentru că se bazează pe tehnologii nedovedite pentru a-și atinge obiectivele climatice. Un grup de 700 de oameni de știință a criticat strategia „net zero” pentru accentul pus pe captarea și stocarea carbonului, despre care au spus că „nu a fost încă dovedită la scară largă”.

Noua Zeelandă a redus emisiile de metan de la bovine prin intermediul geneticii

Agenția pentru Standardele Alimentare este responsabilă pentru autorizarea tuturor furajelor și ar trebui să efectueze o evaluare solidă a impactului aditiv asupra sănătății și bunăstării animalelor, a riscurilor legate de siguranța alimentară, a riscurilor pentru lucrători, a riscurilor mai largi pentru mediu și a eficacității produselor, potrivit NFU.

În prezent, nu există aditivi autorizați și disponibili pentru utilizare în Marea Britanie, care să suprime metanul. Cu toate acestea, au fost depuse cereri în timp ce se desfășoară testele.

Unele țări, precum Noua Zeelandă, spun că au redus emisiile de metan de la bovine prin intermediul geneticii.

Vă mai recomandăm și:

Limitarea poluării ar putea preveni următoarea „pandemie tăcută”, arată un raport al ONU

China susține că a clonat trei „super vaci” foarte productive

„Chimicale eterne” au fost găsite în animalele de pe toate continentele, cu o singură excepție

Camioanele electrice produc mult mai puține emisii decât cele pe diesel

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase