Home » Natură » Test de cultură generală. Câte stomacuri au vacile?

Test de cultură generală. Câte stomacuri au vacile?

Publicat: 28.11.2022

Hrănindu-se în întregime cu iarbă și alte produse vegetale similare, vacile au stomacuri uriașe care ocupă o parte semnificativă din fiziologia lor. Dar câte stomacuri au vacile?

Răspunsul la întrebarea „câte stomacuri au vacile?” ar putea părea complicat, dar de fapt este simplu: vacile au un singur stomac, dar acesta este împărțit în 4 compartimente.

Cele patru compartimente ale stomacului unei vaci se numesc: ierbar (sau burduf), ciur, foios și cheag. Fiecare parte a stomacului descompune alimentele pentru a-i permite organismului să extragă fiecare nutrient.

Câte stomacuri au vacile și de ce?

Vacile nu au patru stomacuri. Vacile au un stomac cu patru compartimente, iar acest lucru se întâmplă deoarece acestea mănâncă într-un mod diferit față de noi, potrivit North American Nature.

Oamenii sunt mâncători versatili care pot mânca plante și animale în timp ce scot cantitățile necesare de zahăr din pereții celulari ai alimentelor consumate.

Cu toate acestea, nu putem obține energie din iarba crudă și vegetația densă deoarece sistemele noastre digestive nu sunt echipate pentru a descompune astfel de alimente.

Vacile sunt clasificate ca rumegătoare, ceea ce înseamnă că se hrănesc cu plante greu de digerat, cum ar fi iarba. Sistemele lor digestive trebuie să fie suficient de fiabile și de eficiente pentru a descompune astfel de alimente.

Plantele nu sunt un aliment hrănitor pentru vaci

Vacile regurgitează și își mestecă din nou hrana, descompunând-o în continuare și extrăgând mai mulți nutrienți.

Faptul că depind de nutrienții din iarbă este motivul pentru care vacile au un stomac cu patru compartimente, spre deosebire de majoritatea animalelor, care au doar un compartiment.

Deși iarba este dieta principală a unei vaci, multe alte frunze și plante fac, de asemenea, parte din dieta lor. Problema cu iarba este că nu este ușor digerabilă și nici foarte hrănitoare atunci când este consumată în cantități mici.

Vacile trebuie să consume cantități mari de iarbă pentru a obține nutrienții necesari. Acestea petrec mult mai mult timp la pășunat decât petrec carnivorele când vânează.

Vacile s-au adaptat la opțiunile alimentare din habitatul lor

Deși multe mamifere mănâncă fructe sau frunze tinere moi, nu există suficiente fructe disponibile pentru animalele mari, cum ar fi vacile, deoarece nu sunt o specie care trăiește în pădure.

Cu toate acestea, vacile pot extrage eficient nutriția maximă chiar și din alimente de calitate mediocră. Acesta este motivul pentru care, de-a lungul timpului, vacile au evoluat într-un mod care le-a permis să mănânce plante mai rezistente.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. De ce au urșii polari blana albă?

De ce oamenii dorm mai puțin decât primatele? Iată cele mai noi teorii în domeniu

Peșterile antice de lavă din Hawaii sunt pline de forme de viață misterioase

Trei noi specii de salamandre cu burtă neagră, găsite în sudul Munților Apalași

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase