Home » D:News » Vine iar frigul în toată țară! Un val de aer rece străbate România

Vine iar frigul în toată țară! Un val de aer rece străbate România

Vine iar frigul în toată țară! Un val de aer rece străbate România
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.04.2023

Vremea se va răci din nou în ţară, la finele lunii aprilie. Meteorologii anunţă minime de 6 – 8 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat recent prognoza pentru perioada 24 aprilie – 7 mai.

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv pentru această regiune, maxime de 19…20 de grade și minime de 8…10 grade.

Cum va fi vremea în Banat?

Ulterior vremea se va răci, astfel în zilele de 26 și 27 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 14 grade și minime de 2…4 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media temperaturilor maxime va fi în general de 18…21 de grade, iar a celor minime va fi de 6…8 grade.

Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) și pe parcursul zilei de marți (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

Vremea în CRIŞANA

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimți la nivelul întregii regiuni, mai ales în zilele de 26 și 27 aprilie, când media valorilor temice diurne va fi de 14 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de 3 grade. Spre finalul primei săptămâni valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie regională a maximelor de 18 grade și minime în jurul a 6 grade.

La începutul lunii mai, deși vor fi mici variații de la o zi la alta, valori termice mai ridicate sunt estimate după 6 mai, când se pot atinge maxime în general de peste 20 de grade și minime de 8…9 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) și pe parcursul zilei de marți (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 17…18 grade, apoi se va răci treptat, iar în 26 și 27 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade.

După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 16…17 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime se va situa între 4 și 6 grade, însă în zilele de 28 și 29 aprilie sunt estimate valori de 1…2 grade, chiar mai scăzute, ușor negative (-3…-2 grade) în zonele depresionare. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30.
aprilie.

Vremea în MARAMUREŞ

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic al datei, respectiv o medie a acestora de 18…19 grade, apoi se va răci, iar în perioada 25 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 16…18 grade, cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va scădea de la 8 grade în prima noapte până spre 0…2 grade în 28 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori în jurul a 5 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, posibil însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

Prognoza pentru MOLDOVA

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normele climatologice, respectiv o medie regională a acestora de 18 grade, apoi se va răci, iar în perioada 26 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice de 13..14 grade.

După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, maximele vor fi în general de 16…17 grade, cu valori mai ridicate, spre 19…20 de grade, la finalul intervalului. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în primele nopți, va scăde la 3…4 grade în 28 și 29 aprilie, apoi se va reveni la valori în jurul a 6 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, pe alocuri însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și prima săptămână din luna mai.

Ce temperaturi vor fi în DOBROGEA?

La nivelul acestei regiuni în primele două zile media temperaturilor maxime va fi de 18…20 grade, dar cu valori mai scăzute în zona litoralului, apoi vremea se va răci, asfel că media acestora în perioada 26 – 28 aprilie va fi de 14…15 grade. După acest interval, maximele termice vor fi în general de 16…17 grade, cu valori mai ridicate, spre 18…20 de grade, la finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va fi de 8…10 grade în primele nopți, va scădea la 6 grade în 28 și 29 aprilie, apoi se vor înregistra valori în jurul a 8 grade. Vor fi ploi îndeosebi în 26 și 27 aprilie, când și cantitățile de apă pot fi însemnate, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

Vremea în MUNTENIA

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice diurne în jurul normelor climatologice în toată regiunea, respectiv o medie a acestora de 20…21 de grade, apoi se va răci treptat, iar pentru perioada 26 – 28 aprilie sunt estimate temperaturi de 15…16 grade.

După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 18…19 grade, cu valori mai ridicate spre finalul intervalului când se vor putea depăși 20…22 de grade. Media temperaturilor minime va scădea de la 7…9 grade în primele nopți, până spre 4 grade în 28 și 29 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori de 7…8 grade. Vor fi ploi în perioada 25 – 27 aprilie, izolat însemnate cantitativ, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

Prognoza pentru OLTENIA

Valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie regională de 18…19 grade în prima zi, până la 16 grade în 27 aprilie, apoi se va încălzi, astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime de 18…20 de grade. În a doua săptămână este posibilă o scădere ușoară a temperaturilor maxime în zilele de 2 și 3 mai, apoi se va reveni la maxime în jurul a 20 de grade.

Media temperaturilor minime va scădea de la 9…10 grade în prima noapte până spre 4…5 grade în 28 și 29 aprilie, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori de 7…8 grade. Va ploua temporar în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

Cum va fi vremea la munte?

Valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie pentru întreaga zonă de 8 grade în prima zi, până la 4 grade în zilele de 26 și 27 aprilie, apoi se va reveni treptat la 8 grade, posibil mai ridicate spre finalul intervalului de aticipație.

Evoluția va fi asemănătore și în regimul nocturn al temperaturilor, tendința fiind de scădere de la 2…3 grade în prima noapte, până spre valori preponderent negative, la o medie de -4…-2 grade în perioada 27 – 29 aprilie, iar ulterior sunt estimate valori de 1…2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 30 aprilie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase