Home » D:News » Câte persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea conflictului?

Câte persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea conflictului?

Câte persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea conflictului?
Foto: Profimedia
Publicat: 04.05.2023

Peste 100.000 de persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea luptelor dintre armată și o formațiune paramilitară, a anunțat ONU. Conflictul a început pe 15 aprilie.

Reprezentanții ONU au avertizat asupra unei „catastrofe” dacă luptele nu se vor opri.

„Chiar și înainte de actuala criză, o treime din populația Sudanului, aproape 16 milioane de persoane, avea deja nevoie de ajutor umanitar. Aproximativ 3,7 milioane de persoane erau strămutate în interiorul țării, majoritatea în Darfur”, a declarat Abdou Dieng, coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Sudan.

Pe lângă cei care au fugit din Sudan, mulții alții au fost strămutați

Alte 334.000 de persoane au fost strămutate în Sudan.

Luptele continuă în capitala Khartoum, între armată și forțele paramilitare Rapid Support Forces (RSF), în ciuda unui armistițiu care trebuia să intre în vigoare.

Marți, ministerul de externe al Sudanului de Sud a declarat că armata și RSF au fost de acord „în principiu” cu un nou armistițiu de șapte zile, începând cu 4 mai, și au promis că vor trimite reprezentanți la discuții.

Peste 500 de persoane au fost ucise și mai mult de 4.000 au fost rănite în lupte, potrivit Ministerului sudanez al Sănătății.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase