Home » D:News » O formă misterioasă de boala vacii nebune a apărut în SUA

O formă misterioasă de boala vacii nebune a apărut în SUA

Publicat: 23.05.2023

Oficialii americani din domeniul sănătății au detectat o formă misterioasă de boala vacii nebune la un abator din statul Carolina de Sud.

Departamentul Agriculturii al SUA a declarat că animalul „nu a intrat niciodată pe canalele de sacrificare și nu a prezentat niciodată un risc pentru aprovizionarea cu alimente sau pentru sănătatea umană în Statele Unite”.

Agenția a spus că Statele Unite au un „statut de risc neglijabil” pentru encefalopatia spongiformă bovină (ESB), așa cum este numită oficial boala neurologică și „nu ne așteptăm la niciun impact comercial ca urmare a acestei descoperiri”.

ESB este legată de boala Creutzfeldt-Jakob, fatală omului în cazul consumului de carne contaminată, precizează Science Alert.

O formă misterioasă de boala vacii nebune apare la vitele bătrâne

Această formă misterioasă de boala vacii nebune apare sporadic la bovinele mai în vârstă, în timp ce forma clasică se răspândește atunci când fermierii își hrănesc turmele cu făină de carne și oase făcută din animale infectate. Forma clasică prezintă mai mult pericol pentru oameni.

Aceasta este a șaptea oară când ESB este detectată în Statele Unite în ultimii 20 de ani și toate, cu excepția unuia dintre cazuri, au fost atipice, au spus oficialii.

Boala nu va perturba lanțul alimentar

Cazurile anterioare de ESB din Statele Unite, Canada, Israel, Europa și Japonia au provocat perturbări în comerțul global cu alimente în valoare de miliarde de dolari.

Dar agenția de sănătate din SUA a fost încrezătoare că noua constatare „nu va schimba statutul de risc neglijabil al Statelor Unite și nu ar trebui să ducă la probleme comerciale”.

Vă recomandăm să citiți și:

Este sau nu nocivă folia de aluminiu pentru alimente?

Universitatea Oxford se alătură instituțiilor care rup legăturile cu familia Sackler

Românii își plănuiesc vacanțele pentru vară. Care sunt destinațiile preferate în 2023?

Care sunt consecinţele microplasticelor din corpurile noastre?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase