Home » D:News » O pacientă cu transplant și-a văzut propria inimă la expoziție

O pacientă cu transplant și-a văzut propria inimă la expoziție

O pacientă cu transplant și-a văzut propria inimă la expoziție
Jennifer Sutton și inima sa, expusă la un muzeu din Londra. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.05.2023

O femeie și-a văzut propria inimă la expoziție, într-un muzeu, la 16 ani după ce i-a fost scoasă în timpul unei proceduri de transplant care i-a salvat viața.

Femeia în vârstă de 38 de ani și-a văzut propria inimă la expoziție în Muzeul Hunterian din Londra, Marea Britanie, un loc cunoscut pentru arta și știința chirurgiei din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Femeia spune că speră că acest lucru va încuraja donarea de organe, pe care a descris-o drept „cel mai grozav cadou posibil”.

Atunci când Jennifer Sutton a descoperit pentru prima dată că are dificultăți cu exercițiile fizice moderate, cum ar fi mersul pe dealuri, era studentă.

Sutton a primit un diagnostic prompt de cardiomiopatie restrictivă. Această tulburare limitează capacitatea inimii de a pompa sânge în tot organismul; femeia a fost informată că nu va supraviețui fără un transplant de inimă, scrie Interesting Engineering.

Cum a ajuns o tânără să-și vadă propria inimă la expoziție?

În așteptarea unui transplant, starea tinerei atunci în vârstă de 22 de ani s-a deteriorat rapid, dar în iunie 2007, ea a aflat că a fost identificată o potrivire. Pe când tânăra avea dor 13 ani, mama sa a murit în urma unei intervenții chirurgicale similare.

Ea a descris cum, la trezirea după transplant, efectuat la Royal Papworth Hospital din Cambridgeshire (Marea Britanie) de către Stephen Large, s-a gândit: „O, Doamne, sunt o persoană nouă”.

De atunci, ea i-a dat Colegiului Regal de Chirurgii permisiunea de a-i folosi inima ca exponat, iar acum aceasta este expusă la muzeu pentru ca oricine să o poată vedea.

Large a subliniat că rata de supraviețuire a spitalului pentru un transplant de inimă după un an era de aproximativ 93% și că recuperarea lui Sutton a fost „spectaculoasă”.

„S-a descurcat incredibil de bine… fără respingerea organului, de care suferă o treime dintre pacienți, și fără eșecuri”, a adăugat el.

Donarea de organe este foarte importantă

Sutton a spus clar că dorește să facă tot ce îi stă în putere pentru a încuraja donarea de organe, subliniind că evenimente importante de viață, cum ar fi nunta ei, nu ar fi avut loc fără aceasta.

„Au fost 16 ani fantastici și nu aș fi avut parte de niciunul dintre ei fără donatorul meu. Sunt incredibil de ocupată, activă și mențin această inimă cât mai sănătoasă posibil, menținându-mă astfel în viață cât mai mult timp posibil”, a spus ea.

Ea i-a încurajat pe ceilalți să se bucure de viață la maximum, îndemnându-i pe cei care amână planurile să „le facă astăzi”.

Vă recomandăm să citiți și:

Două persoane, spânzurate pentru blasfemie! Unde s-a întâmplat?

Criză umanitară în Africa. Câți oameni ar putea fugi din Sudan?

O nouă teorie: sticla, la fel de dăunătoare pentru mediu ca plasticul

Berea prietenoasă cu mediul, făcută din apa de duș uzată

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase