Home » D:News » Un nou val de COVID-19 în China. „Oamenii au un sentiment diferit” de această dată

Un nou val de COVID-19 în China. „Oamenii au un sentiment diferit” de această dată

Un nou val de COVID-19 în China. „Oamenii au un sentiment diferit” de această dată
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.05.2023

China se confruntă cu un nou val de COVID-19, care ar putea atinge un vârf de 65 de milioane de cazuri pe săptămână. China avusese unele dintre cele mai dure restricții COVID-19 de pe planetă, dar reacția Guvernului și a oamenilor este relativ calmă de această dată.

China se pregătește pentru un nou val de infecții cu COVID-19, care ar putea înregistra până la 65 de milioane de cazuri pe săptămână până la sfârșitul lunii iunie, atunci când valul va atinge apogeul.

Este o predicție surprinzătoare într-o țară unde pandemia a luat naștere la sfârșitul anului 2019, care, cu doar câteva luni în urmă, aplicase unele dintre cele mai dure protocoale de control al COVID-19 de pe planetă. Acum, cu cea mai recentă variantă Omicron, XBB, care alimentează o revenire a cazurilor, răspunsul guvernului chinez și al oamenilor este cel mult discret, notează NBC News.

China și-a desființat strategia COVID-19

Această creștere apare la aproximativ șase luni după ce țara și-a desființat strategia pentru a face față COVID-19, inclusiv închideri dure, testări în masă, carantine sufocante și cerințe stricte privind măștile.

„Oamenii au un sentiment diferit în legătură cu acest val”, a declarat Qi Zhang, în vârstă de 30 de ani, care lucrează la o companie financiară din orașul Tianjin din nordul țării. „Ultima dată, toată lumea a fost îngrozită, dar acum nu mai cred că este mare lucru”, a declarat Qi Zhang pentru NBC News.

Datele noului val au fost dezvăluite de specialistul în boli respiratorii Zhong Nanshan la o conferință medicală organizată săptămâna aceasta în orașul Guangzhou. Potrivit presei de stat, Zhong Nanshan a declarat că valul care a început la sfârșitul lunii aprilie a fost „anticipat” și că estimările sugerează că țara s-ar putea apropia de 40 de milioane de infecții pe săptămână. Până la sfârșitul lunii iunie, a spus el, numărul săptămânal de infecții va atinge un vârf de 65 de milioane.

80% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei au fost infectați

Statele Unite, prin comparație, raportau peste 5 milioane de cazuri pe săptămână la apogeul din ianuarie.

În timpul primului val de Omicron din China, în decembrie și ianuarie, milioane de oameni erau infectați în fiecare zi, copleșind spitalele și crematoriile din orașele din întreaga țară. Rafturile magazinelor au fost golite de medicamente pentru febră, iar școlile au fost închise.

Aproximativ 80% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei au fost infectați în timpul acelui val, a declarat în ianuarie Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor. Dar este posibil ca imunitatea să se fi diminuat în lunile care au trecut de atunci, crescând riscul de reinfectare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase