Home » D:News » ONU a dat undă verde pentru deversarea apei radioactive de la Fukushima în ocean

ONU a dat undă verde pentru deversarea apei radioactive de la Fukushima în ocean

ONU a dat undă verde pentru deversarea apei radioactive de la Fukushima în ocean
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.07.2023

China va interzice importurile de alimente din Japonia, invocând motive de siguranță. Decizia a fost luată după ce Japonia a anunțat că va deversa în mare apele radioactive de la centrala nucleară Fukushima.

China va interzice importul de alimente din aproximativ o cincime din prefecturile japoneze, potrivit Reuters. China, cel mai mare cumpărător al fructelor de mare din Japonia, a anunțat că va revizui procedurile privind importul de alimente, în special produse acvatice, din diferite părți ale Japoniei.

De asemenea, vama chineză susține că va înmulți controalele privind detectarea și monitorizarea substanțelor radioactive.

ONU a dat undă verde pentru deversarea apei radioactive

Măsura a fost luată pentru a preveni intrarea în China a alimentelor japoneze contaminate radioactiv. Timp de câteva săptămâni, China și-a exprimat în mod public opoziția puternică față de inițiativa Japoniei de a descărca în mare apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, a dat undă verde Japoniei, săptămâna aceasta, pentru a începe descărcarea a peste un milion de tone de apă folosite pentru răcirea componentelor centralei, după ce aceasta a fost distrusă de un tsunami în 2011.

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a aprobat eliberarea în mare a apei radioactive de la centrala Fukushima. Certificatul este ultimul document de care avea nevoie compania japoneză pentru a începe procesul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase