Vânzările din cea mai mare piață auto din lume au scăzut

12 07. 2023, 03:00
Foto: @Michael Marais/Unsplash

Vânzările de automobile din China au scăzut cu 2,9% în iunie, potrivit datelor Asociației chineze a autoturismelor (CPCA), publicate luni și preluate de Reuters.

Specialiștii susțin că vânzările de autoturisme în China au scăzut în iunie deoarece redresarea economică i-a determinat pe consumatori să fie mai precauți în privința cheltuielilor importante.

Statistica arată că vânzările de autoturisme în luna iunie au totalizat 1,91 milioane de unități, în scădere cu 2,9% față de anul trecut. Cu toate acestea, vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului, până la 9,65 milioane de unități.

Vânzările de vehicule electrice au crescut

Între timp, vânzările de vehicule cu energie nouă (NEV), inclusiv mașini electrice cu baterii pure și hibride plug-in, au crescut cu peste 25% în iunie și au reprezentat aproximativ 35% din totalul vânzărilor de mașini. Vânzările de NEV-uri au crescut cu peste 37%, ajungând la 3,09 milioane de unități în primele șase luni.

Atât Tesla, cât și rivalul BYD au înregistrat livrări record ale vehiculelor lor fabricate în China în al doilea trimestru.