Home » D:News » Fermierii din India stropesc culturile agricole cu dronele

Fermierii din India stropesc culturile agricole cu dronele

Fermierii din India stropesc culturile agricole cu dronele
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.07.2023

O mare companie din India le propune fermierilor să folosească dronele pentru a stropi culturile agricole. Soluția a fost aleasă deoarece în domeniul agricol se găsesc foarte greu angajați, potrivit Reuters.

Producătorul de produse chimice Coromandel International mizează pe faptul că start-up-ul său de drone Dhaksha îi va ajuta pe fermierii indieni să facă față deficitului actual de forță de muncă din sectorul agricol.

În iunie, Coromandel a cumpărat o participație majoritară în Dhaksha la o evaluare de 75,96 milioane de dolari, spunând că startup-ul va „oferi soluții promițătoare de creștere” pentru companie.

Dronele pot pulveriza substanțe nutritive și pesticide pe culturi

Dronele Dhaksha pot pulveriza substanțe nutritive și pesticide pe culturi, dar pot fi utilizate și în sectoarele de apărare și supraveghere.

Sectorul agricol indian se luptă cu o acută lipsă de forță de muncă. Asta deoarece tinerii din țară se orientează din ce în ce mai mult spre locuri de muncă mai bine plătite în orașe.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase