Home » D:News » Ce țară vrea să renunțe la numerar? A invocat mai multe motive

Ce țară vrea să renunțe la numerar? A invocat mai multe motive

Ce țară vrea să renunțe la numerar? A invocat mai multe motive
Foto: Shutterstock
Publicat: 05.08.2023

În Cuba, au intrat în vigoare noi reguli care limitează utilizarea numerarului. Printre modificări se numără interzicerea bancomatelor în companii și restricția la 1.500 de pesos cubanezi (57 de euro) a plăților în numerar în relațiile contractuale.

Modificările includ interzicerea utilizării bancomatelor de către companii și restricționarea plăților în numerar în relațiile contractuale la 1 500 de pesos cubanezi (57 de euro).

Banca centrală a țării, deținută de stat, a apărat decizia guvernului de a „promova activitatea bancară” pe insulă, deși a avertizat că numerarul „nu va înceta să existe”.

Ce țară vrea să renunțe la numerar?

Unul dintre motivele acestei măsuri ar fi „costurile ridicate asociate cu emiterea (bancnotelor), transportul, procesarea și depozitarea, precum și cererea tot mai mare a numărului de bancomate pentru retrageri”, susțin autoritățile.

Totuși, la baza acestei măsuri ar sta și îngrijorarea tot mai mare față de inflația galopantă și de proliferarea întreprinderilor neînregistrate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase